Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 0 SC Heerenveen
  • Eredivisie Cup
  • Vrijdag 25 september 2020 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag Vrouwen is ook de tweede editie van de Eredivisie Cup begonnen met een zege. In het eigen Cars Jeans Stadion werd vrijdag Heerenveen overtuigend met 2-0 verslagen. Vorig seizoen kwamen de Haagse vrouwen als enigen in alle rondes als overwinnaars uit de strijd.

Na de voor een cupwedstrijd gebruikelijke verkenningsronde nam het team van trainer Sjaak Polak vanaf de tiende minuut het heft in handen. Vrijgespeeld op de vleugel schotelde Pleun Raaijmakers Shanique Dessing de eerste kans voor. Dessings schot stuitte op de voet van de Friese doelvrouw, de inzet van Raaijmakers in de  rebound in haar dankbare armen. Nadat Tiny Hoekstra had geantwoord met een schot naast, kwam bijna al het gevaar in de eerste helft van de thuisclub. Jaimy Ravensbergen zag een afstandsschot naast vliegen, miste na een kansrijke onderschepping net de controle om af te ronden en werd ook bij een vrije trap van Nadine Noordam door de sluitpost van een treffer gehouden. Eline Koster en Kayra Nelemans vonden met voorzetten geen voet van een medespeelster. Na een prima combinatie met Koster vond Noordam net niet de verste hoek en een vrije trap van Nelemans werd tot corner verwerkt. Het eerste bedrijf werd besloten met een gekeerd schot uit de draai van Raaijmakers, direct gevolgd door een kleine wolkbreuk.

Met Anne Sellies als verse kracht bleef ADO Den Haag Vrouwen na de pauze Heerenveen onder druk zetten. Deze keer had dat snel resultaat. Opgejaagd door Ravensbergen verspeelde de Friese goalie de bal. Koster retourneerde het leer van grote afstand en zag het speeltuig langzaam maar onbereikbaar over de doellijn rollen: 1-0. Op jacht naar meer mikte Koster van afstand naast, schoot zij uit een vrije trap over en werd een voorzet van haar maar net onderschept. Aan de overkant schoot Kirsten van de Westeringh over. Invalster Liz Rijsbergen zorgde direct voor Haags gevaar. Een Fries been voorkwam dat haar trekbal tot assist promoveerde. Met tijdige tackles voorkwamen Gwyneth Hendriks, Annouk Boshuizen en Bo Vonk dat Heerenveen het doel onder vuur kon nemen. Zes minuten voor tijd gooide Sellies als pinch-hitter de wedstrijd in het slot. Na een ingooi van Kayra Nelemans was zij de Friese verdediging te slim af en rondde koel af: 2-0. Met een stijlvolle parade op een vrije trap van Zoï van de Ven voorkwam Barbara Lorsheyd dat Heerenveen nog iets terug zou doen.  In de volgende ronde van de Eredivisie Cup speelt ADO Den Haag Vrouwen uit tegen PEC Zwolle.

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen-Heerenveen 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 51. Koster 1-0, 84. Sellies 2-0

Scheidsrechter: Loontjens

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Vonk, Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans, Noordam, Boshuizen, Raaijmakers (64. Rijsbergen), Ravensbergen (78. Katelyn Hendriks), Koster, Dessing (46. Sellies)

SC Heerenveen: Okken, R. van der Veen, Altelaar (81. Kerkhof), Philippo, Van Ginkel, Cardoso, Van de Ven, J. van der Veen (74. Duppen), Douma, Tuin, Hoekstra

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit