AFC Ajax 1 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 28 maart 2021 12:15u
  • Sportpark De Toekomst

ADO Den Haag Vrouwen is er niet in geslaagd de reguliere competitie af te sluiten met een stunt tegen Ajax. In de play-offs wachten er nieuwe kansen.

De Haagse vrouwen gaven zondag in Amsterdam in de eerste helft met storm tegen toch hun bekende visitekaartje af. Captain Gwyneth Hendriks nam als eerste het doel onder vuur uit een vrije trap, toegekend na de eerste van een reeks professionele overtredingen van de Amsterdammers. Haar uithaal miste venijn. Liz Rijsbergen creëerde de eerste kans met een gevaarlijke voorzet, die net voor de instormende Nadine Noordam tot corner kon worden verwerkt. Het eerste gevaar voor het Haagse doel was een kopbal van Van der Gragt op de bovenkant van de lat. De uitblinkende Amber Verspaget blokkeerde daarna een schot van Eshly Bakker.

Halverwege de eerste helft lanceerde Jannette van Belen Rijsbergen. De rechtsbuiten zag haar schuiver net voorlangs het doel zoeven. Aan de andere kant schoot Tromp namens Ajax over. Bij de laatste mogelijkheid voor ADO Den Haag werd een uithaal van Jaimy Ravensbergen geblokt.

Kort na de thee blokkeerde de Haagse muur een vrije trap van Spitse. Snel daarna was Lorsheyd kansloos op een uithaal van Van Diemen: 1-0. ADO Den Haag herstelde zich bijna onmiddellijk van die opdoffer. Kayra Nelemans vond Ravensbergen in het strafschopgebied, maar de topscorer kreeg de bal niet onder controle. Lorsheyd redde in het vervolg twee keer knap bij kansen voor Grant en Eshly Bakker.

In het laatste kwart gooide trainer Sjaak Polak al zijn aanvallende krachten in de strijd. Eerst kwam Eline Koster Van Belen gezelschap houden in de spits. Super-sub Anne Sellies bracht het aantal aanvalsters later op zes. Ravensbergen en Koster kregen de beste kans na een misser in de Amsterdamse verdediging. Ravensbergen werd op het nippertje geblokt. Goalie Kop was Koster daarna te snel af. Rijsbergen werd een halt toegeroepen nadat zij Van Diemen had gepoort. In blessuretijd meldde bij een laatste Haagse hoekschop zelfs Lorsheyd zich voor het doel. De trap van Shanique Dessing eindigde in de armen van Kop.

Ajax-ADO Den Haag Vrouwen 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 49. Van Diemen 1-0

Scheidsrechter: Van Zuilichem

Opstelling Ajax: Kop, Linda Bakker, Van der Gragt, Doorn, Van Diemen, Pelova, Tromp (73. Dijkstra), Spitse, Grant, Van den Bighelaar, Eshly Bakker (88. Sabajo)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Raaijmakers (84. Sellies), Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans (70. IJzerman), Rijsbergen, Boshuizen (70. Koster), Noordam, Dessing, Van Belen, Ravensbergen

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit