Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 1 PSV
  • Eredivisie Vrouwen
  • Zondag 21 maart 2021 12:15u
  • Cars Jeans Stadion

In de derde wedstrijd dit seizoen die rechtstreeks op tv te zien was, leverde ADO Den Haag Vrouwen zondag opnieuw een topprestatie. PSV kwam in de slotfase wel terug van een achterstand, maar verder liet de brigade van trainer Sjaak Polak het niet komen.

In de vertrouwde basisformatie begon ADO Den Haag Vrouwen sterk voor de camera's van ESPN. Jannette van Belen stelde Oranje-doelvrouw Sari van Veenendaal als eerste op de proef uit een trekbal van Liz Rijsbergen. Barbara Lorsheyd onderschepte aan de andere kant een voorzet van PSV. Bij een hoekschop van Shanique Dessing dook Pleun Raaijmakers gevaarlijk op bij de eerste paal. Haar inzet werd gestopt. PSV's repliek was een schot van Mandy van den Berg uit een korte corner. Amber Verspaget fungeerde als blok. Halverwege de eerste helft leidde Haagse druk tot resultaat. Van Belen onderschepte een terugspeelbal, kon zelf niet uithalen, maar in de herkansing joeg Dessing het leer met akelige precisie in de bovenhoek: 1-0. De Haagse vrouwen joegen daarna door om de voorsprong te vergroten. Na een parel van een dieptepass van Gwyneth Hendriks zag Rijsbergen een schot gestopt. Een vloeiende combinatie met Nadine Noordam en Raaijmakers leverde nog een schietkans op. Nu verdween de uithaal van Rijsbergen voorlangs. Bij de beste kans voor PSV bleef Lorsheyd knap de baas tegen Romee Leuchter. Op slag van rust haalden Verspaget en Nelemans bij een corner van PSV samen de bal van de lijn.

Na de thee zette PSV ADO Den Haag direct onder druk. Lorsheyd keerde met een prachtige parade een boogschot van Kuijpers. Een uithaal van Van den Berg zoefde voorlangs. En een schot van Brugts kwam terug van de binnenkant van de paal. Raaijmakers en Rijsbergen creëerden een opening aan de andere kant. Het schot van Rijsbergen werd een afzwaaier. De Haagse vrouwen hadden moeite onder de druk uit te komen. Lorsheyd warmde haar handen op een schot van Rodriquez en keek bij een kans van Brugts de bal naast. Een vrije trap van Nelemans eindigde ook naast het doel en Van Belen zag een schot gestopt door Van Veenendaal. Met drie verse krachten gaf Polak zijn team in de slotfase nieuwe energie. Acht minuten voor tijd moest de Haagse verdediging zich toch gewonnen geven toen Rodriquez de diepte werd ingestuurd: 1-1. Verder liet ADO Den Haag de tegenstander niet komen. Nelemans was goed voor het laatste wapenfeit met een uithaal van grote afstand, die niet ver naast het doel belandde.

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen - PSV (1-0)

Scoreverloop: 22. Dessing 1-0, 82. Rodriquez 1-1

Scheidsrechter: Van der Helm

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Raaijmakers, Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans, Boshuizen, Noordam, Rijsbergen (78. Sellies), Van Belen (78. Koster), Ravensbergen, Dessing (78. IJzerman

Opstelling PSV: Van Veenendaal, Rodriguez, Nouwen, Van den Berg (80. Jean), Levels (56. Bross), Pattiwael (46. Van Dooren), Biesmans, Harrison (64. Carreras), Kuijpers, Brugts, Leuchter

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit