Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 0 FC Twente
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 05 maart 2021 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

Voor de tweede keer dit seizoen deed ADO Den Haag Vrouwen vrijdag niet voor FC Twente onder. Na de eerdere triomf in Enschede eindigde de tango met de tukkers in het Cars Jeans Stadion dit keer in een marriage blanc: 0-0.  

Bij de hervatting van de competitie bracht trainer Sjaak Polak zijn vorige week aan de kant gehouden Oranje-klanten (Lorsheyd, Hendriks, Nelemans, Noordam, Rijsbergen en Ravensbergen) weer binnen de lijnen. "Wij zijn de baas hier", stelde hij halverwege de eerste helft terecht vast. Na een geslaagde dribbel binnendoor opende Liz Rijsbergen het bal met een schot voorlangs. De swingende Haagse formatie bleef daarna regelmatig kansen scheppen. Zo joeg Shanique Dessing de bal over uit de eerste hoekschop. Jannette van Belen zag een inzet op het allerlaatste moment geblokt. Een vrije trap van Kayra Nelemans toverde het strafschopgebied om tot flipperkast. De scheidsrechter honoreerde het appèl om een strafschop wegens hands niet. Nadat zij haar tegenstander dol had gedraaid, gaf Rijsbergen de bal iets te scherp voor op Van Belen. Bij het naderen van de rust schroefde de Haagse ploeg de duimschroeven verder aan. In één aanval werd een inzet van Rijsbergen op het nippertje geblokt, kon een voorzet van de mee opgerukte Pleun Raaijmakers worden weggewerkt en kogelde Rijsbergen uiteindelijk over. Nadat een laatste uithaal van Dessing was geblokt, kon Twente zonder verdere schade aan de thee. Zorgden de gasten dan helemaal niet voor gevaar? Natuurlijk wel. Amber Verspaget wist een schot van Kalma op de lijn te keren en Barbara Lorsheyd en Raaijmakers maakten een voorzet van Bente Jansen onschadelijk.

Na de pauze wisten de tukkers zich vaker aan de Haagse druk te ontworstelen. Toch bleef de thuisploeg mogelijkheden creëren. Captain Gwyneth Hendriks zag al snel een schot uit weer een corner geblokt. Ook voor een uithaal van Rijsbergen wist een tegenstander zich te werpen. Jaimy Ravensbergen was daarna twee keer dicht bij de openingstreffer. Eerst gleed zij de bal over uit een voorzet op maat van Rijsbergen. Vervolgens kwam zij als sterkste uit twee duels, maar zocht het doel net te hoog. Van Belen deed de bal dan toch in het doel belanden door doelvrouw Van Domselaar te snel af te zijn. Deze keer floot de arbiter wel voor hands.  Nadat Lorsheyd een kopbal van oud-Hagenaar Renate Jansen uit de lucht had geplukt, stuurde Kayra Nelemans met een splijtende steekpass Ravensbergen nog eens richting doel. De lob van de spits werd op het laatste moment tot hoekschop verwerkt. Uit de afgeslagen corner kon plotseling Renate Jansen vrij de Haagse helft opstomen. Annouk Boshuizen wist haar uithaal op het laatste moment te blokken. Meer kansen stond de voortreffelijke Residentiële defensie niet  toe. Omdat de laatste pogingen van Hendriks en Noordam ook geen succes kenden, moest de leeggestreden thuisploeg uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Karakteristieken

ADO Den Haag Vrouwen-FC Twente 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Van Dongen

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Raaijmakers, Gwyneth Hendriks, Verspaget, Nelemans (87. Obispo), Rijsbergen (83. Sellies), Noordam, Boshuizen, Dessing, Ravensbergen, Van Belen (87. Koster)

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Wilms, Ypema, Van Es, Van der Wal, Folkertsma, Casparij (63. Stolze), Olislagers (63. Giesen), Bente Jansen, Kalma, Renate Jansen

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit