ADO Den Haag 2 - 2 Excelsior / Barendrecht
  • Eredivisie Cup
  • Vrijdag 13 december 2019 19:30u

Geheel in de geest van Kerstmis gaf ADO Den Haag Vrouwen vrijdag Excelsior Barendrecht de kans een 2-0 achterstand nog goed te maken. Na de Haagse zege in Barendrecht (2-1) was dat toch genoeg om ook de tweede ronde van de Eredivisie Cup winnend af te sluiten.

Ook in de derde achtereenvolgende confrontatie met Excelsior Barendrecht hadden de Haagse vrouwen het grootste deel van de wedstrijd de touwtjes in handen. Doelvrouw Isa Pothof had al een vinnige uithaal van Marisa Olislagers uit de hoek moeten halen, toen zij in de 10de minuut toch moest vissen. Uit een voorzet van Shanique Dessing joeg Chasity Grant de bal via de paal tegen het net: 1-0. Voordat het eerste schot van de Rotterdammers kon worden genoteerd, stelden ook Kim Mourmans (uit een vrije trap) en captain Nadine Noordam (na een steal) Pothof op de proef. Grant stichtte gevaar met een voorzet die tot corner werd verwerkt. Gwyneth Hendriks zag haar inzet uit die hoekschop via Jaimy Ravensbergen naast caramboleren en mikte uit een nieuwe corner net over het doel.

Ook in de  tweede helft hield ADO Den Haag Vrouwen het initiatief. Ravensbergen schoot in het zijnet en Celainy Obispo kon haar voet net niet tegen een indraaiende voorzet van Olislagers krijgen. Kort na het uur leek de wedstrijd toch gespeeld. Maartje Looijen zag een schot nog gepareerd door Pothof. Van buiten het strafschopgebied vond Grant op aangeven van Noordam het doel toch met een perfecte parabool: 2-0. Trainer Sjaak Polak liet daarna Gite Deckers van de beloften haar debuut in het Cars Jeans Stadion maken. Zij kon als verdedigster direct vol aan de bak, want nadat Exelsior Barendrecht de eerste goede mogelijkheid had verzilverd, kwam het vier minuten later uit een hoekschop zelfs terug tot 2-2. Plotseling was het weer een wedstrijd en moesten de Haagse vrouwen oppassen de in Barendrecht bereikte marge niet te verspelen. Doelvrouw Romy Dalebout stond twee keer pal bij nieuwe schotpogingen. In blessuretijd creëerde de Haagse aanval nog twee goede kansen voor een winnende goal. Zowel Grant als Olislagers zag de bal echter langs de verkeerde kant van de paal zeilen.

ADO Den Haag Vrouwen-Excelsior Barendrecht 2-2 (1-0)

Scoreverloop: 10. Grant 1-0, 63. Grant 2-0, 71. Amani 2-1, 75. Bos 2-2

Scheidsrechter: De Loos

Toeschouwers: 371

ADO Den Haag Vrouwen: Dalebout, Kagie (76. Van Belen), Hendriks, Mourmans, Obispo (64. Nelemans), Noordam, Looijen, Olislagers, Grant, Ravensbergen, Dessing (66. Deckers)

Excelsior Barendrecht: Pothof, Noordermeer, Bos, Koster, Ridder, IJzerman, Hendriks, Kruijthof, Cobussen, El Messaoudi (91. Talman), Van Bokhoven (68. Amani)

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Peter Looijen