Terug naar resultaten
vv Alkmaar 1 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Cup
  • Vrijdag 18 oktober 2019 19:30u
  • Sportpark AFC '34

In de eerste wedstrijd in het nieuwe toernooi om de Eredivisie Cup speelde ADO Den Haag Vrouwen vrijdag gelijk tegen VV Alkmaar: 1-1. De return is vrijdag 25 oktober in het Cars Jeans Stadion.

De tweede achtereenvolgende ontmoeting met VV Alkmaar begon op de gebruikelijke manier voor een dubbele cup-confrontatie. In het eerste kwartier deden zich geen noemenswaardige kansen voor. Doelvrouw Romy Dalebout moest in haar eerste wedstrijd in de basis dit seizoen wel in actie komen om een aanval van Alkmaar onschadelijk te maken. Ilham Abali zorgde voor het eerste Haagse gevaar met een vrije trap die een prooi werd voor de Alkmaarse goalie. Halverwege de eerste helft kwam ADO Den Haag Vrouwen op achterstand. Bij een hard ingeschoten vrije trap voorkwam Dalebout een tweede tegentreffer. Marisa Olislagers nam daarna het doel van Alkmaar onder vuur, maar haar vrije trap zeilde over. Niet veel later was het toch raak. Maartje Looijen legde de bal breed voor de instormende Nadine Noordam en de captain bracht haar ploeg op gelijke hoogte. De Haagse formatie had nu bloed gebroken en probeerde nog voor de pauze op voorsprong te komen. Jaimy Ravensbergen zag een afstandsschot gekeerd door de doelvrouw en Abali mikte uit een vrije trap net naast.

Na een lange pauze in verband met een blessurebehandeling van de scheidsrechter opende Gwyneth Hendriks het tweede bedrijf met een indrukwekkende solo. Helaas werd haar voorzet op Ravensbergen afgefloten wegens buitenspel. Looijen schotelde Noordam een nieuwe mogelijkheid voor met een steekpass. Dit keer bracht de Alkmaarse sluitpost redding. Nadat trainer Sjaak Polak Kim Mourmans het veld had ingestuurd, was ADO Vrouwen dicht bij een winnende treffer. De Alkmaarse verdediging wist op de lijn redding te brengen. Het laatste wapenfeit was een afstandsschot van Noordam, dat tot teleurstelling van de meegereisde Haagse aanhang net naast het doel belandde.

Karakteristiek

VV Alkmaar - ADO Den Haag Vrouwen 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 23. Ripa 1-0, 34. Noordam 1-1

Gele kaart: Marisa Olislagers (ADO Den Haag Vrouwen)

Scheidsrechter: Jensch

Toeschouwers: 200

VV Alkmaar: Van Seijst, Duppen, Ursem, Hand, Van der Plas, Knol (69. Koopman), Bos, Beemsterboer (75. Duppen), Dompig, Stoop en Ripa.  

ADO Den Haag Vrouwen: Dalebout, Kagie (80. Mourmans), Hendriks, Kok, Obispo, Noordam, Abali (84. Boshuizen), Olislagers, Looijen, Ravensbergen, Dessing

Auteur: Roeland Gelink