vv Alkmaar 1 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 11 oktober 2019 19:30u
  • Sportpark AFC '34

In een wedstrijd die al veel eerder beslist had moeten zijn, gaf ADO Den Haag Vrouwen vrijdag in Alkmaar diep, diep in blessuretijd een zeker lijkende zege uit handen: 1-1.

In typisch Noordhollandse weersomstandigheden (koud, nat en een harde wind) begonnen de Haagse vrouwen prima aan de wedstrijd. VV Alkmaar werd vroeg onder druk gezet en dat leverde de nodige dreiging op. De eerste keer dat de opponent onder de druk uit wist te komen, zag doelvrouw Barbara Lorsheyd wel direct een aanvalster alleen voor zich opduiken. In haar 199ste wedstrijd voor ADO Den Haag Vrouwen bracht zij rustig redding. Aan de andere kant schoot Chasity Grant net naast de verste paal en zag Maartje Looijen een uithaal met links gepakt door de Alkmaarse goalie. In de 36ste minuut ging de bal op de stip toen Grant in het strafschopgebied werd neergehaald. Shanique Dessing nam bij haar rentree in de hoofdmacht de verantwoordelijkheid om achter de bal te gaan staan. Haar schot werd echter een prooi voor de doelvrouw. Nadat Looijen nog eens over had geschoten, nam Dessing in de 40ste minuut revanche. Met een onweerstaanbare rush snelde zij de Alkmaarse verdediging voorbij en uit haar voorzet opende Looijen alsnog de score: 0-1. Voor het rustsignaal schoot Marisa Olislagers uit een vrije trap nog eens met stormkracht over.

Na de pauze bleef de ploeg van trainer Sjaak Polak het betere van het spel hebben. Verzuimd werd echter om dat ook in de score tot uitdrukking te brengen. Kim Mourmans joeg een vrije trap over het doel. Na een goede actie van Dessing mikte Grant voorlangs. En een uitstekende Haagse combinatie leverde een kans op voor Mourmans, die door de doelvrouw onschadelijk werd gemaakt. Tussendoor moest de geblesseerd geraakte Pleun Raaijmakers worden vervangen door Sharon Kok. Toen VV Alkmaar in de slotfase met tien vrouwen kwam te staan na een rode kaart voor een overtreding op de doorgebroken Grant, leek de strijd gestreden. De vrije trap van Mourmans bracht bijna de beslissing. De bal stuitte via de lat weer terug in het veld. Een Alkmaarse corner diep in blessuretijd leverde vervolgens toch nog een bittere gelijkmaker op. De Haagse vrouwen gingen nog eens in het offensief. Een kopbal van Celainy Obispo was op weg naar de bovenhoek, maar kon met een uiterste krachtsinspanning uit het doel worden gehouden.

VV Alkmaar-ADO Den Haag Vrouwen 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 40. Looijen 0-1, 97. Dompig 1-1

Scheidsrechter: Helgering

Toeschouwers: 250

VV Alkmaar: Van Seijst, Duppen, Ursem (58. Van der Plas), Schouwstra, Pellens, Knol, Bos, Beemsterboer (71. Ripa), Dompig, Koopman (54. Van Velzen), Stoop

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Kagie, Hendriks, Raaijmakers (67. Kok), Olislagers (94. Ravensbergen), Noordam, Boshuizen, Mourmans, Dessing, Grant (79. Obispo), Looijen

Auteur: Roeland Gelink