PSV 1 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 20 september 2019 19:30u
  • Sportpark De Herdgang

In een krachtmeting met koploper PSV heeft ADO Den Haag Vrouwen vrijdag een puntendeling afgedwongen. Chasity Grant scoorde kort voor tijd de dikverdiende gelijkmaker.

Het team dat trainer Sjaak Polak op de Herdgang het veld in stuurde, begon goed aan de wedstrijd tegen de lijstaanvoerder. Een overtreding op Maartje Looijen leverde de eerste kans van de wedstrijd op. Helaas mikte Kim Mourmans over. Daarna voorkwam Gwyneth Hendriks met een heerlijke sliding een mogelijkheid voor PSV. Barbara Lorsheyd stak halverwege de eerste helft de handen uit de mouwen om een vrije trap en een schot van Joëlle Smits onschadelijk te maken. In de 27ste minuut moest zij toch de trieste gang naar het net maken toen een schot van Katja Snoeijs van richting werd veranderd: 1-0. De Haagse vrouwen probeerden die achterstand snel weg te poetsen. Na een prima aanval haalde Marisa Olislagers uit, maar haar schot miste kracht. Na een goede redding van Lorsheyd bracht Looijen net voor de rust Nadine Noordam in stelling. Ook haar inzet was een prooi voor de doelvrouw.

Kort na de pauze stond het sein voor het doel van PSV wederom op rood. Looijen stormde alleen op de goal af. Haar inzet verdween via de doelvrouw rakelings naast. Noordam zorgde voor nieuw gevaar door Chasity Grant de diepte in te sturen. Haar vliegende uithaal miste het doel. Nadat Hendriks aan Haagse kant geel had geïncasseerd, bracht Polak Obispo in het veld voor Olislagers. In de feller wordende strijd voor een beter resultaat kreeg ook Moumans geel voor een overtreding net buiten het strafschopgebied. De vrije trap van PSV ging hoog over. ADO Den Haag Vrouwen voerde de druk verder op. Zes minuten voor tijd leek de beloning daar toen Grant, Noordam de mogelijkheid bood om te scoren. Tot ontsteltenis van de captain verdween de bal over. Zou het dan toch niet lukken? Grant liet de Eindhovense verdediging drie minuten later nog eens haar hielen zien en deze keer rondde zij zelf goed af: 1-1. Met dat dikverdiende punt konden Polak en zijn speelsters in feeststemming terug naar de Residentie.

PSV - ADO Den Haag Vrouwen 1-1 (1-0)

Scoreverloop: 27. Snoeijs 1-0, 87. Grant 1-1

Gele kaart: 65. Gwyneth Hendriks, 76. Kim Mourmans

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Kagie, Hendriks, Raaijmakers, Van der Veen, Boshuizen, Noordam, Olislagers (68.Obispo), Grant, Mourmans en Looijen

Opstelling PSV: Santiago, Bond Flasza, Burns, Snoeijs, Smits, Tillman, Yüceil, Nouwen, Van Dooren (88. Kristjansdottir), Kuipers en Biesmans

Auteur: Roeland Gelink