Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 0 Excelsior / Barendrecht
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 13 september 2019 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

Ondanks een regen aan hoekschoppen en een spervuur aan doelpogingen is ADO Den Haag Vrouwen er vrijdag tegen Excelsior Barendrecht niet in geslaagd de eigen fans op een doelpunt en een zege te trakteren: 0-0.

Met meerdere oud-Hagenaars in de basis maakte Excelsior Barendrecht vanaf de start duidelijk niet naar het Cars Jeans Stadion te zijn gekomen om zich af te laten slachten. ADO Den Haag had moeite om tot vlot lopende aanvallen te komen en moest ook waken voor het gevaar dat de tegenstander aan de andere kant wist te stichten. Nadat de mee naar voren getrokken Julia Kagie een schot op het laatste moment zag geblokt (de hoekschop leverde niets op), liet Marthe van Erk een goede mogelijkheid voor de Rotterdammers liggen. Jaimy Ravensbergen nam als eerste het doel onder vuur uit een voorzet van Maartje Looijen. Ook haar inzet leidde tot niet meer dan een hoekschop. Aan de andere kant verwerkte Barbara Lorsheyd een schot richting bovenhoek eveneens tot corner. De beste schietkans voor de rust kreeg Kim Mourmans na een nieuwe trekbal van Looijen. Haar schot belandde via Ravensbergen in handen van doelvrouw Isa Pothof.

Na de pauze wisten de Haagse vrouwen de druk wel op te voeren. Tot veel uitgespeelde kansen leidde dat echter niet. Pleun Raaijmakers had al eens voorlangs geschoten, toen de mee opgerukte Gwyneth Hendriks uithaalde uit een voorzet van Chasity Grant. Een Rotterdamse back wierp zich met succes in de baan van het schot. Daarna mikte Raaijmakers over nadat Sharon Kok de bal had teruggelegd. Een kopbal van Raaijmakers uit een van de vele Haagse hoekschoppen verdween naast het doel. Om een doorbraak af te dwingen stuurde trainer Sjaak Polak ook Paola van der Veen in het offensief. Zij wist Grant vrij voor het doel te manoeuvreren, maar haar schot ging via een Rotterdams been net naast. Uit de hoekschop kopte invalster Celainy Obispo naast. Een overtreding op Ravensbergen werd bestraft met een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Pothof wist de uithaal van Van der Veen op het nippertje tot corner te verwerken. Nadat Hendriks en Ilham Abali nog eens over en naast hadden geschoten, voorkwam Lorsheyd met een redding in blessuretijd extra averij.

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen - Excelsior Barendrecht 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Mol

Toeschouwers: 302

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd - Kagie (81. Abali), Hendriks, Kok, Van der Veen - Raaijmakers, Noordam, Mourmans (71. Obispo)- Grant, Ravensbergen, Looijen

Excelsior Barendrecht: Pothof - Ridder, Bos, Nieuwland, Noordermeer - Cobussen, Hendriks, IJzerman - Van Erk, Kersten (72. Henriquez), Amani (77. Ibes)

Auteur: Roeland Geelink
Fotografie: Franca Dobbe