Terug naar resultaten
PSV 5 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 15 maart 2019 19:30u
  • Sportpark De Herdgang

ADO Den Haag Vrouwen is er niet in geslaagd het bekersucces tegen PSV in januari in de play-offs een vervolg te geven. Vrijdag bleven de Eindhovenaren op eigen terrein de baas: 5-0. 

De Haagse vrouwen stelden in Eindhoven als eersten de vijandelijke defensie op de proef. Taylor Ziemer vond met een dieptepass Maartje Looijen, maar zij zag haar schot tot corner verwerkt. Na dat hoopgevende begin pakten zich al snel donkere wolken samen boven de Herdgang. Bij de eerste kans van PSV wist Aline Zeler direct het net te vinden: 1-0. Daarna moest rechtsback Bo Vonk geblesseerd naar de kant. Shanique Dessing vierde haar rentree in de basis met een knappe solo-actie. Via Marisa Olislagers belandde de bal bij Looijen, die haar vizier helaas te hoog had afgesteld. Aan de andere kant wist topscorer Katja Snoeijs wel raad met een kans: 2-0. Nadat Lorsheyd met een fantastische redding nog een treffer van Zeler had voorkomen, was het op slag van rust toch weer prijs toen Mauri van de Wetering van afstand uithaalde: 3-0. 

 In de pauze vroeg de meegereisde Haagse aanhang zich vertwijfeld af of hun favorieten tot net zo'n wederopstanding in staat waren als PSV in het bekerduel (van 3-0 achter naar 3-3). Nadat Lorsheyd een gevaarlijke Eindhovense aanval onschadelijk had gemaakt, vonden Dessing en Olislagers samen een weg door de afweer van PSV. Het schot van Dessing belandde in het zijnet. Toen Naomi Pattiwael snel daarna de stand op 4-0 bracht, konden de boeken toe. Kayleigh van Dooren liet Lorsheyd voor de vijfde keer vissen. Ook het redden van de spreekwoordelijke eer was het team van trainer Arend Regeer niet gegund. Taylor Ziemer passeerde doelvrouw Sarasola wel, maar zag haar schot in schoonheid sterven op de paal.

Karakteristiek

PSV-ADO Den Haag Vrouwen

Scoreverloop: 6. Zeler 1-0, 34. Snoeijs 2-0, 45. Van de Wetering 3-0, 64. Pattiwael 4-0, 76. Van Dooren 5-0

Scheidsrechter: Prick

PSV: Sarasola, Levels, Nouwen, Zeler, Bond Flasza, Yüceil, Van de Wetering, Van Dooren, Pattiwael, Snoeijs, Kuijpers

ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Vonk (18. Tieleman), Kok, Mesker, Olislagers, Noordam, Speelman (78. Boshuizen), Ziemer, Dessing (66. Grant), Rijsdijk, Looijen

 

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Johan Meiboom