Terug naar resultaten
AFC Ajax 0 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Maandag 03 december 2018 19:30u
  • Sportpark De Toekomst

De vrouwen van ADO Den Haag hebben na drie opeenvolgende competitiezeges helaas weer eens een nederlaag geleden in de Eredivisie Vrouwen. Aartsrivaal Ajax had een dood spelmoment nodig om het treffen in haar voordeel te beslechten: 1-0.

Vlak nadat scheidsrechter Lennart Fledderus de competitieclash Ajax – ADO Den Haag Vrouwen in gang had gebracht, begon het te regenen op sportpark De Toekomst. Het natte veld kwam de snelheid van het spel ten goede, maar desalniettemin stond het na twintig minuten nog 0-0. Na deze periode wist Nadine Noordam middels een fraaie bal Pia Rijsdijk te bereiken. Diens schot kon echter ternauwernood worden gepareerd.

Tot aan de dertigste minuut waren het de trappen van Marisa Olislagers die uit het oog sprongen. Eerst bij een net iets te scherp afgemeten vrije trap, waar de overige speelsters van ADO Den Haag net niet bij konden komen, en vervolgens bij een lange bal op Victoria Pelova. De aanvoerster had haar vizier net niet op scherp staan en kreeg even later ook nog een overtreding van Soraya Verhoeve te verwerken. Pelova besloot om zelf achter de bal te staan en vond de kruin van Sharon Kok. Helaas lukte het Ajax-doelvrouw Lize Kop om de bal met haar vingertoppen uit haar doel te duiken.

Na een gelijkopgaande eerste helft begonnen beide partijen ongewijzigd aan het tweede bedrijf. Allyssa Daal leek na een mooie actie voor eigen succes te gaan, maar besloot uiteindelijk toch om de bal aan Rijsdijk te geven. Laatstgenoemde trok de bal voor vanaf de achterlijn. Kop kon er nog maar net bij. De thuisploeg daarentegen verscheen weinig voor het doel van onze equipe. De verdediging van de club uit de Hofstad oogde scherp, meerdere Ajax-aanvallen werden onschadelijk gemaakt.

Ondanks het goede spel van de formatie van Arend Regeer was het Ajax dat na 61 minuten spelen de leiding nam. Een vrije trap van Lisa Doorn vanaf rechts kwam terecht bij Kika van Es, die de bal bij de eerste paal vanuit de kluts achter Barbara Lorsheyd wist te werken: 1-0. Vijf minuten na deze domper kreeg ADO Den Haag de kans om de score weer gelijk te trekken, waar het niet dat Pelova de bal voorlangs schoot en daarmee een steekbal van Olislagers niet tot assist wist te promoveren.

Bij de intreding van het slotkwartier wist ADO Den Haag een voorzet van aanvoerster Van Es vanaf rechts bij de tweede paal onschadelijk te maken. Twaalf minuten voor het eindsignaal kregen de groengelen nog een uitgelezen kans om op 1-1 te komen. Een hoekschop van de in het veld gekomen Romy Speelman werd door Olislagers jammer genoeg net over het vijandelijke doel gekopt. Namens Ajax dwongen Ellen Jansen en Marjolijn van den Bighelaar Lorsheyd nog tot handelend optreden. Invloed op het resultaat had de puike save van de 27-jarige keepster echter niet meer.

Karakteristiek:

Ajax – ADO Den Haag Vrouwen 1 - 0 (0 - 0)

Scoreverloop: 62. Kika van Es 1-0

Scheidsrechter: Lennart Fledderus

Gele kaart: 37. Sharon Kok, 75. Priscilla Mesker 

Opstellingen:

Ajax: Lize Kop, Liza van der Most, Lisa Doorn, Kika van Es ©, Marthe Munsterman (89. Kaylee de Sanders), Ellen Jansen, Marjolijn van den Bighelaar, Soraya Verhoeve, Eshly Bakker (71. Linda Bakker), Vanity Lewerissa (90. Kirsten van de Westeringh), Lucie Akkerman

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Allyssa Daal, Sharon Kok (77. Sharona Tieleman), Priscilla Mesker, Maartje Looijen, Marisa Olislagers, Pia Rijsdijk, Nadine Noordam, Victoria Pelova ©, Chasity Grant (70. Taylor Ziemer), Annouk Boshuizen (68. Romy Speelman)

 

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen