Terug naar resultaten
ADO Den Haag 4 - 0 vv Alkmaar
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 20 april 2018 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
Fraaie acties, veel doelpunten en een zege. Wat wil een supporter van ADO Den Haag Vrouwen nog meer. VV Alkmaar vormde vrijdag het slachtoffer van de goed spelende Hofstedelingen: 4-0.

Zonder dat er echt vermeldenswaardige kansen te noteren vielen, was het schouwspel reeds in het eerste kwartier aantrekkelijk te noemen. Met name rondom de vijandelijke zestien toonde ADO Den Haag haar kwaliteiten. De voorzetten vanaf de vleugels waren goed op maat en ook vanuit de dode spelmomenten leek de achterhoede van de Noord-Hollanders meermaals ontregeld te worden.
Exact twintig minuten waren er verstreken toen ADO Den Haag de score alsnog wist te openen. Een vrije trap vanaf rechts kwam bij de tweede paal terecht bij Victoria Pelova, die de bal terug voor het doel lepelde. VV Alkmaar werkte de bal vervolgens niet goed weg, waarna Marthe van Erk nabij de rechterpaal klaar stond om haar team met een diagonaal schot op een 1-0 voorsprong te zetten.

Na ruim een half uur legde Romy Speelman aan voor wat een afstandsschot kon worden genoemd. Vanaf een metertje of 22 eindigde de bal luttele centimeters over het doel van doelvrouw Paulina Quaye. Het was een uitgelezen mogelijkheid op de margeverdubbeling voor de Hagenaars, die op een schot van Silvie van der Plas in het zijnet na weinig te duchten hadden van de roodhemden.Tegen het einde van de eerste helft was het spelbeeld van ADO Den Haag nog altijd als interessant te omschrijven. Een creatieve actie van Pelova, zij draaide om haar eigen as een directe tegenstander uit, leverde de equipe van trainer Arend Regeer een corner op. De hoekschop resulteerde in een afgemeten voorzet van Speelman op Vesna Veltrop, die de bal bij de tweede paal net naast de kruising kopte.
Kort na de rust vielen meerdere dingen op. Niet alleen had de helderblauwe lucht boven het Cars Jeans Stadion plaats gemaakt voor een wolkendek en mist, ook was VV Alkmaar in de 52ste minuut al door al haar wissels heen. Een noodgedwongen en tegelijkertijd ook gevaarlijke keuze van de uitploeg, zeer ook omdat ADO Den Haag de duels niet schuwde. Of zou het wisselbeleid zich toch gaan uitbetalen?

Nee, luidde het antwoord op die vraag. Een kleine tien minuten na de theepauze schoot Pelova de bal in een leeg doel, na een ongelukkige botsing tussen Quaye en Jamie Altelaar. Ook na de 2-0 nam ADO Den Haag geen gas terug. Er brak immers een fase aan waarin Maartje Looijen de show stal. Eerst met een voorzet op Van Erk, daarna met een dubbele inzet op doel na een blok van Amber Wuring.Bij het intreden van het slotkwartier was ADO Den Haag nog altijd de bovenliggende partij. De 3-0 na 78 minuten kwam dan ook niet onverwachts. De schoonheid van de treffer kreeg de aanwezige toeschouwers van de banken. Een heerlijke steekpass van Pelova verdween tussen meerdere linies heen precies in de voeten van Van Erk, die alleen nog hoefde af te drukken in de rechter benedenhoek.

Het slotakkoord kwam op naam van de in het veld gekomen Eline Koster, die het eindstation vormde van een voorzet van Sharona Tieleman vanaf links en een teruglegbal van Suzanne Admiraal: 4-0. Al met al een heerlijke voetbalavond voor de formatie uit de Residentie. Hopelijk komt daar dinsdag vanaf 19:30 uur een vervolg op wanneer ADO Den Haag in eigen huis Excelsior/Barendrecht ontvangt.

Karakteristiek:
ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar 4 - 0 (1 - 0)

Scoreverloop:
20. Marthe van Erk 1-0, 54. Victoria Pelova 2-0, 78. Marthe van Erk 3-0, 88. Eline Koster 4-0

Scheidsrechter: M. F. M. G. Eijgelsheim

Gele kaart: 67. Barbara LorsheydAantal toeschouwers:

Opstellingen:
ADO Den Haag Vrouwen:
Barbara Lorsheyd ©, Sharon Kok, Priscilla Mesker, Maartje Looijen (84. Sharona Tieleman), Marthe van Erk, Nadine Noordam, Suzanne Admiraal, Victoria Pelova (79. Eline Koster), Allyssa Daal, Romy Speelman, Vesna Veltrop

VV Alkmaar: Paulina Quaye, Jasmijn Duppen, Jamie Altelaar, Gisele de Win, Sanne van der Velden (48. Amber Wuring), Katja Snoeijs © (37. Louise Bos), Kerstin Casparij, Simone Kets, Silvie van der Plas, Anna Knol (52. Daphne Nierop), Niekie Pellens