Terug naar resultaten
vv Alkmaar 3 - 3 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 30 maart 2018 19:30u
  • Sportpark AFC '34

ADO Den Haag Vrouwen is er wederom in geslaagd om haar ongeslagen status te behouden in de B-groep van de Eredivisie Vrouwen. Op bezoek bij VV Alkmaar kwam de equipe uit de Hofstad twee keer voor, eenmaal achter en speelde het in de blessuretijd gelijk: 3-3.

Op het nieuwe complex van AFC '34 in Alkmaar was het de uitploeg die na een klein kwartier de eerste kans van de wedstrijd creëerde. Victoria Pelova speelde zichzelf goed vrij en zocht de verre hoek. De bal verdween rakelings langs het doel van VV Alkmaar-doelvrouw Paulina Quaye. Welgeteld één minuut later trachtte de thuisclub voor doelgevaar te zorgen. Een afgemeten voorzet van Gisele de Win was keepster Romy Dalebout gelukkig niet te machtig.

Halverwege het eerste bedrijf werden de goalies van beide teams echter wel gepasseerd. Nadine Noordam opende de score in de negentiende minuut door een voorzet makkelijk binnen te tikken: 0-1. Dit met dank aan Shanique Dessing, die met een fraaie individuele actie op de achterlijn een belangrijk aandeel had in het voorbereidende werk. Maar helaas kon de formatie van trainer Arend Regeer niet lang genieten van de nipte marge. Nog geen vijf minuten na Noordams treffer wist VV Alkmaar haar topscoorster Katja Snoeijs te lanceren. Laatstgenoemde won haar duel op snelheid en trof de linker benedenhoek: 1-1.

Op slag van rust verzuimde de club uit Noord-Holland om op voorsprong te komen. Een afstandsschot verdween over het doel van Dalebout. Dat was vlak nadat Sharon Kok helaas vroegtijdig het veld had moeten ruimen. Met Lauren Delleman als invalster in de ploeg slaagde ADO Den Haag Vrouwen er in de eerste tien minuten na de theepauze echter wel in om opnieuw de leiding te nemen. Het was Delleman die de bal uit een corner en via de kluts tot zich nam om vervolgens Allyssa Daal te bedienen. Daal kon zo haar eerste competitiegoal noteren: 1-2.

In de periode na de derde wedstrijdtreffer nam VV Alkmaar – wat het creëren van kansen betreft – het heft in handen. Na exact zeventig minuten voorkwam Dalebout middels een knappe redding dat de gelanceerde Snoeijs haar tweede doelpunt van de avond kon scoren. Wat volgde was een hoekschop die door Niekie Pellens in het zijnet werd gekopt. Jammer genoeg moesten de groengelen zich kort daarna alsnog gewonnen geven toen Snoeijs wél op de juiste plek stond om een corner, genomen door Jaimy Altelaar, binnen te knikken: 2-2.

Tot overmaat van ramp kwam ADO Den Haag Vrouwen een klein kwartier voor het eindsignaal zelfs op een 3-2 achterstand te staan. Wat ongelukkig in de inschatting verdween een voorzet van Altelaar; al stuiterend over Romy Dalebout heen. Het doek leek te zijn gevallen, met de nadruk op leek. Immers, in de blessuretijd speelden de ooievaars zich alsnog naar een zwaarbevochten 3-3 gelijkspel. Dalebout ging mee naar voren en gaf de bal breed op Pelova. Laatstgenoemde slingerde de bal op haar beurt vanaf de linkerflank voor in de richting van de in het veld gekomen Vesna Veltrop. Met een kopbal in de verre hoek kroonde Veltrop zich tot reddende engel.

ADO Den Haag Vrouwen wacht nu het treffen met rivaal Ajax, dat voor vrijdag 13 april (19:30 uur) op de planning staat. De winnaar plaats zich voor de halve finales van de KNVB Beker. Uw steun in het Cars Jeans Stadion is van harte welkom.

Karakteristiek:

VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen 3 - 3 (1 – 1)

Scoreverloop: 19. Nadine Noordam 0-1, 23. Katja Snoeijs 1-1, 58. Allyssa Daal 1-2, 73. Katja Snoeijs 2-2, 77. Jaimy Altelaar 3-2, 90+1. Vesna Veltrop 3-3

Scheidsrechter: René Wiedijk

Gele kaart: 88. Nadine Noordam

Aantal toeschouwers:200

Opstellingen:

VV Alkmaar: Paulina Quaye, Jasmijn Duppen, Jamie Altelaar, Gisele de Win (60. Robin Beemsterboer), Sanne van der Velden (66. Louise Bos), Katja Snoeijs ©, Simone Kets, Silvie van der Plas, Anna Knol (85. Amber Wuring), Jaimy Visser, Niekie Pellens

ADO Den Haag Vrouwen: Romy Dalebout, Allyssa Daal, Sabine Kuilenburg (79. Vesna Veltrop), Sharon Kok (40. Lauren Delleman), Priscilla Mesker ©, Nadine Noordam, Romy Speelman, Victoria Pelova, Shanique Dessing, Annouk Boshuizen, Sharona Tieleman (79. Maartje Looijen)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen