Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 2 Achilles '29
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 09 februari 2018 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft met gemengde gevoelens een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Achilles ’29. De Hagenaars kregen de beste kansen, maar mochten van geluk spreken dat zij in de slotfase alsnog een verdiende gelijkmaker wisten te noteren: 2-2.

Zonder al te veel kansen te crëeren toonde ADO Den Haag Vrouwen zich in de beginfase de bovenliggende partij. Het spel speelde zich grotendeels af op de helft van de formatie uit Groesbeek. Victoria Pelova stelde doelvrouw Renate Verhoeven al vroeg op de proef met een geniepig schot richting de korte hoek.Tegen de verhouding in kwam Achilles in de vijftiende minuut aan de leiding. Een vrije trap vanaf de rechtervleugel werd in de Haagse zestien gebracht. Daar stond Beau Rijks gepositioneerd om de bal in de rechter benedenhoek te prikken: 0-1. Vanuit de aftrap die volgde schoot Chasity Grant hard in het zijnet.
De ploeg van trainer Arend Regeer bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Vesna Veltrop stuurde Grant met een fraaie steekbal de diepte in. Laatstgenoemde liet haar opponent middels een fraaie individuele actie haar hielen zien, legde de bal terug richting randje zestien en zag Nadine Noordam de bal vervolgens nipt over de lat van het doel van Verhoeven schieten.

Na een half uur volgde een déjà vu voor ADO Den Haag Vrouwen, want net als in de vijftiende minuut kreeg Achilles een vrije trap op de rechterflank. Melissa Evers zette de bal opnieuw voor richting de eerste paal, maar ditmaal stond keepster Barbara Lorsheyd goed op te letten. Middels een vangbal voorkwam zij de 0-2.De thuisploeg bleef het meeste aanspraak maken op een doelpunt. Annouk Boshuizen gaf de bal aan Noordam, die zich wist vrij te draaien en met een hard schot Verhoeven op de proef stelde. De eerste helft eindigde met een snoeiharde uithaal van Pelova. Vanaf een meter of dertig leek de bal in de linkerkruising te eindigen, maar de paal stond een verdiende 1-1 in de weg.
Kort na de theepauze kroop de thuisploeg door het oog van de naald toen Melanie Bross haar vizier niet op scherp had staan na een voorzet vanaf rechts. Van nog geen vijf meter van het doel van Lorsheyd werkte zij de bal over het doel. Even later kregen de groengelen loon naar werken. Sharona Tieleman deed haar kunstje op de linkerflank, gaf de bal voor en vond Suzanne Admiraal, die de bal in het hoekje wist te prikken: 1-1. Eindelijk, gerechtigheid.

Desalniettemin kon ADO Den Haag Vrouwen niet lang van de gelijkmaker genieten. Na ruim een uur verscheen Achilles weer eens voor het doel van Lorsheyd en direct was het weer raak. Een scherp afgemeten voorzet van Bross belandde in de voeten van Bonita Theunissen, wiens droge schuiver de 1-2 betekende.De tussenstand dwong de groengelen om alles-of-niets te gaan spelen en daar werd het gelukkig voor beloond. In de blessuretijd wist invalster Maartje Looijen tussen twee verdedigers door een weg naar het doel te vinden, waarna ze de bal hard tegen de touwen schoot: 2-2. Met een beetje meer geluk hadden de Hofstedelingen zelfs nog de volle buit kunnen pakken. Yvette Derks leek Noordam over de knie te leggen, maar scheidsrechter Ron Colle zag er geen strafschop in. Daarnaast kwam de in het veld gekomen Eline Koster in de dying seconds oog-in-oog te staan met Verhoeven, na een mooie steekbal van Grant. Helaas, de bal ging over.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – Achilles ’29 2 - 2 (0 - 1)

Scoreverloop: 15. Beau Rijks 0-1, 53. Suzanne Admiraal 1-1, 61. Bonita Theunissen 1-2, 90+1. Maartje Looijen 2-2

Scheidsrechter: Ron Colle

Aantal toeschouwers: 321

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©, Lauren Delleman (85. Eline Koster), Priscilla Mesker, Nadine Noordam, Suzanne Admiraal (63. Maartje Looijen), Victoria Pelova, Sharona Tieleman (78. Marthe van Erk), Allyssa Daal, Vesna Veltrop, Annouk Boshuizen, Chasity Grant

Achilles ’29: Renate Verhoeven, Amber Mutsaers, Melissa Evers, Yvette Derks ©, Bonita Theunissen (75. Glenda van Lieshout), Melanie Bross (83. Lisa Blankenstein), Joy Kersten, Beau Rijks, Romy van Oorschot (83. Demi ter Maat), Sophie Cobussen, Nena Hopmans

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen