ADO Den Haag 1 - 3 SC Heerenveen
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 02 februari 2018 19:30u
ADO Den Haag Vrouwen heeft de midweekse competitiezege op PEC Zwolle (0-1) helaas geen goed vervolg weten te geven tegen SC Heerenveen. In beide helften sloegen de Friezinnen snel toe. Verder dan een aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet: 1-3.

Beide partijen keken aanvankelijk de kat uit de boom. In de eerste tien minuten kon enkel een afstandsschot van Tiny Hoekstra als wapenfeit worden genoteerd. Niet veel later had diezelfde Hoekstra echter een belangrijk aandeel in het openingsdoelpunt van SC Heerenveen. Haar hoekschop werd snoeihard binnengekopt door Fenna Kalma: 0-1.

Direct vanuit de daaropvolgende aftrap trok ADO Den Haag Vrouwen de stand bijna weer in evenwicht. Chasity Grant toonde haar individuele klasse op de rechterflank en legde de bal terug op Marthe van Erk, die jammer genoeg het overzicht was verloren en daarmee de aanval in schoonheid liet sterven. De bal rolde verder, SC Heerenveen kon wegwerken.

Vol goede moed bleef de thuisploeg op zoek gaan naar de gelijkmaker. Vesna Veltrop stuurde Victoria Pelova de diepte in. Laatstgenoemde speelde de bal door naar Grant, wiens voorzet richting de tweede paal helaas door niemand kon worden getoucheerd.

Naarmate de wedstrijd vorderde begon SC Heerenveen zich weer meer in het spel te mengen, waardoor Barbara Lorsheyd werd gedwongen handelend op te treden toen onder meer Nathalie van den Heuvel een afstandsschot uit de hoge hoed toverde. De 26-jarige aanvoerster van ADO Den Haag Vrouwen tikte de bal nog maar net over het doel. Wat volgde waren vier corners van de Friezen, waarvan de laatste bijna werd afgerond door Wiele Douma.In de periode die volgde toonde Lorsheyd zich opnieuw de reddende engel aan Haagse zijde toen Hoekstra op links doorbrak en het doel van de thuisploeg onder vuur nam. Een keepersredding voorkwam de 0-2, kort nadat de verdediging van ADO Vrouwen een schot van Kalma had weten te blokken. Met een 0-1 tussenstand gingen de clubs de rust in.

Kort na de rust werd ADO Den Haag Vrouwen bestraft voor haar aanvallende intenties. Toen de equipe van Arend Regeer op de helft van SC Heerenveen stond gepositioneerd, sloegen de bezoekers toe middels een counter. Kalma glikte door de Haagse achterhoede en legde de bal breed op Hoekstra, die alle tijd had om de bal langs Lorsheyd in het doel te prikken: 0-2

Na ruim een uur kroop de club uit de Hofstad door het oog van de naald toen Hoekstra opnieuw oog-in-oog met Lorsheyd kwam te staan. De beste speelster aan Friese zijde schoot de bal maar net voorlangs. Gelukkig maar, want door die misser werd ADO Den Haag Vrouwen in de gelegenheid gesteld om de aansluitingstreffer te produceren. Victoria Pelova zag Devi Venema te ver voor haar doel staan en schoot de bal vanuit de draai over haar heen: 1-2.

Met haar goal hielp Pelova de groengelen weer in het zadel, maar de Haagse vreugde bleek helaas van korte duur. Tien minuten voor het einde brak Kalma door op links. Met een hard schot in de korte hoek zette de 18-jarige aanvalster haar doelpuntentotaal op twee: 1-3. Tussentijds had Suzanne Admiraal nog wel Nadine Noordam in stelling proberen te brengen, maar de voorzet vanaf links was net iets te scherp. De vrijdagavond eindigde in mineur.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen 1 - 3 (0 - 1)

Scoreverloop: 12. Fenna Kalma 0-1, 53. Tiny Hoekstra 0-2, 73. Victoria Pelova 1-2, 80. Fenna Kalma 1-3

Scheidsrechter: J. Loontjens