Terug naar resultaten
PEC Zwolle 0 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Dinsdag 30 januari 2018 19:30u
  • MAC³PARK stadion
Een jarige doelpuntenmaakster, een rentree na ruim een jaar. PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen had het allemaal. In het duel met twee gezichten trokken de bezoekers aan het langste eind: 0-1.

ADO Den Haag Vrouwen was er dinsdagavond alles aan gelegen om zich te revancheren voor de 3-0 nederlaag die afgelopen vrijdagavond op De Herdgang tegen PSV werd geleden. Winst op PEC Zwolle zou betekenen dat de ploeg van trainer Arend Regeer De Blauwvingers zou passeren op de ranglijst. Echter, de formatie uit de Hofstad was zoekende in het eerste kwartier. PEC Zwolle tikte het balletje rustig rond en deed dat (gelukkig) zonder echt noemenswaardige kansen te creëren.
Na ruim een half uur vielen de eerste scoringsrijke pogingen van de Zwollenaren te noteren. De groengelen haalden opgelucht adem toen de bal na een corner voorlangs het doel schoot. Een minuut later stelde Babiche Roof Barbara Lorsheyd op de proef middels een schot van afstand, maar de 26-jarige doelvrouw stond goed op te letten en pakte de inzet. Op slag van rust kregen de Hagenaars een kans. Al combinerend eindigde de bal vanuit de defensie bij het Zwolse doel, zonder resultaat.

De Haagse mogelijkheid van vlak voor de rust bleek een voorbode voor een helft waarin ADO Den Haag Vrouwen nadrukkelijker op de voorgrond trad. Na een klein uur resulteerde goed combinatiespel tussen Nadine Noordam en de in het veld gekomen Marthe van Erk in een schotkans voor laatstgenoemde. Nog geen vijf minuten later schoot Chasity Grant de bal op aangeven van Van Erk hard in het zijnet. Uit alles bleek dat het team uit de Residentie de duimschroeven na de theepauze had aangedraaid.
Met nog een kleine twintig minuten op de klok kreeg ADO Vrouwen loon naar werken. Suzanne Admiraal verschafte zichzelf een schitterend verjaardagscadeau door de bal hard en beheerst in de onderste rechterhoek te knikken: 0-1. De 21 jaar geworden aanvalster vormde het eindstation van een aanval die door de hard werkende Grant werd opgezet. Diens voorzet op Noordam kwam terecht bij Victoria Pelova, die op haar beurt middels een balletje breed Admiraal wist te bedienen.

Vol bravoure en met een flinke dosis inzet bleef onze club druk zetten op het doel van Stephanie Bukovec. Het resulteerde onder meer in een schietkans voor Van Erk, die echter naast schoot. De slotfase van het treffen werd opgefleurd door de rentree van Maartje Looijen, die na een absentie van ongeveer vijftien maanden weer minuten kon maken in de Haagse hoofdmacht. Het slotakkoord kwam op naam van Lorsheyd. De doelwachtster voorkwam dat Roof in de één-op-één de 1-1 kon scoren.

Karakteristiek:

PEC Zwolle – ADO Den Haag Vrouwen 0 - 1 (0 - 0)

Scoreverloop: 71. Suzanne Admiraal 0-1

Scheidsrechter: Jean Pierre Loontjens

Aantal toeschouwers: 150

Opstellingen:

PEC Zwolle: Stephanie Bukovec, Siobhan Mary Mcdonough, Yvette van Daelen, Shanel Smid, Abby Holmes, Suzanne Giesen (78. Lauri Weijkamp), Nurija van Schoonhoven, Babiche Roof, Maxime Bennink, Esmee de Graaf © (88. Jeslin Niens), Rebecca Doejaaren (67. Marlo Carmen Colette Sweatman)

ADO Den Haag Vrouwen: Barbara Lorsheyd ©, Allyssa Daal, Sabine Kuilenburg, Priscilla Mesker, Sharona Tieleman, Nadine Noordam, Romy Speelman (67. Vesna Veltrop), Victoria Pelova, Nance van der Meer (46. Marthe van Erk), Suzanne Admiraal, Chasity Grant (86. Maartje Looijen)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Remko Kool/GoalPhoto