Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 2 AFC Ajax
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 07 oktober 2016 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond aan het kortste eind getrokken in een onderonsje om de koppositie van de competitie. Ajax trakteerde de formatie van trainer Arend Regeer op haar eerste averij van het seizoen: 0-2. Aan het duel met de rivaal hield de thuisploeg een zure nasmaak over. 

In het eerste kwartier van het duel der koplopers kregen de toeschouwers weinig kansen voorgeschoteld, al maakte ADO Den Haag Vrouwen nog wel de meest dreigende indruk. Eenmaal bediende Lindsey Keizerweerd Victoria Pelova, die werd gedwongen tot een schot toen er verder niemand meeliep. Zonde. Als Keizerweerd de bal had kunnen voorzetten, dan was Ajax waarschijnlijk gezien. Nu bracht doelvrouw Elixabeta Sarasola redding op de inzet.

Na een halfuur was het Ajax dat aan de leiding kwam. Een hoekschop werd in de kluts opnieuw voor het doel gegooid, waarna Anouk Hoogendijk er als de kippen bij was om met haar hoofd de touwen van het Haagse doel te bollen: 0-1. Een domper voor ADO Vrouwen, dat na de tegentreffer werd teruggedrongen. In het vervolg (van de eerste helft) werden er flink wat fysieke duels uitgevochten, maar grote kansen bleven lange tijd uit.

In de staart van de eerste helft waren de Amsterdammers het gevaarlijkst. Nadat keepster Jennifer Vreugdenhil een Noord-Hollands afstandsschot naast het doel zag verdwijnen, leek de uitploeg te scoren uit een vrije trap van Merel van Dongen. Het doelpunt uit het dode spelmoment, verkregen na een handsbal van Priscilla Mesker, werd echter niet als geldig verklaard. Arbiter Danny van Wijk vond dat een speelster van Ajax te vroeg inliep.

Gedurende de start van de tweede helft voerde ADO Den Haag de boventoon. Zo gaf Keizerweerd de bal vanaf rechts voor op Pia Rijsdijk, wiens poging maar net naast het doel van de roodwitten verdween. Even later werd Pelova in haar eigen zestien van achteren neergesabeld. Een strafschop was zeker verdiend geweest, maar de dienstdoende arbitrage wilde er niet aan om de club uit de Hofstad een buitenkansje te geven.

ADO Den Haag Vrouwen combineerde er lustig op los. Vanaf het begin van de tweede helft toonde het aan over een flinke portie voetballende kwaliteiten te beschikken. Een fantastische steekbal van Pelova kwam in de 66ste minuut terecht bij Rijsdijk. Omdat laatstgenoemde echter net een stap teveel zette, kon Sarasola de puik opgezette aanval onschadelijk maken. Zodoende bleef het 0-1, terwijl de thuisploeg zeker een goal had verdiend.
Halverwege de tweede helft leek een enorme mogelijkheid te ontstaan voor invalster Michelle Vrieling, die een voorzet vanaf rechts van Rijsdijk op het nippertje gered zag worden door Sarasola. Zes minuten voor het einde verdubbelde Ajax de marge. De ingevallen Chantal de Ridder kreeg de 0-2 op haar naam, al was dat onterecht. De bal had de doellijn immers niet gepasseerd. Het maakte de Haagse teleurstelling er alleen maar groter op...

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen - Ajax 0 - 2 (0 - 1)

Scoreverloop: 29. Anouk Hoogendijk 0-1, 84. Chantal de Ridder 0-2

Gele kaart: 45. Priscilla Mesker, 59. Ana Romero Moreno

Scheidsrechter: Danny van Wijk

Aantal toeschouwers: 927

Opstellingen: 

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk (c), Mijke Roelfsema (79. Carmen Simonis), Priscilla Mesker; Nadine Noordam, Vesna Veltrop (70. Michelle Vrieling), Victoria Pelova; Lindsey Keizerweerd, Pia Rijsdijk, Sharona Tieleman (79. Nance van der Meer)

Ajax: Elixabete Sarasola; Anouk Hoogendijk, Daphne Koster (c), Merel van Dongen, Davina Philtjens, Loïs Oudemast (87. Betsy Hassett), Kelly Zeeman (64. Inessa Kaagman), Desiree van Lunteren; Marlous Pieete (76. Chantal de Ridder), Marjolijn van den Bighelaar, Ana Romero Moreno

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen