PSV 2 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 19 februari 2016 19:30u
  • Sportpark De Herdgang
ADO Den Haag Vrouwen is er vrijdagavond helaas niet in geslaagd om na de fraaie 1-0 zege op FC Twente een nieuwe overwinning bij te schrijven. PSV was met 2-1 te sterk.

Slechter had de uitwedstrijd tegen de Eindhovenaren niet kunnen beginnen. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg werd direct tot doelpunt gepromoveerd. Uit een voorzet van Jeslynn Kuijpers kwam Mauri van de Wetering met haar hak tot scoren: 1-0. De club uit de Hofstad gaf bij de tegengoal te veel ruimte weg, maar probeerde zich daar niet veel later voor te revancheren. In de tiende minuut bereikte een voorzet van Yvette van der Veen Kirsten Koopmans, die ternauwernood naast schoot.
De eerste 25 minuten werden gekenmerkt door een evenwichtig spelbeeld. Ondanks dat PSV een licht overwicht had, lukte het de Hagenaars om kansen op te zetten. Tot aan de rust maakten beide ploegen een ietwat rommelige indruk, met als gevolg dat er in de eerste 45 minuten niet meer werd gescoord. Na de theepauze nam het overwicht van de bezoekers toe. ADO Den Haag Vrouwen werd gevaarlijk via aanvaller Maartje Looijen, wiens snelheid op de linkervleugel een belangrijk wapen vormde.

In de 59ste minuut gaf Looijen de bal af, daar waar zij ook zelf had kunnen schieten. Nog geen tien minuten later gaf zij de bal opnieuw aan een medespeelster, ditmaal met een uitstekende afloop. Na een schot van Sharona Tieleman kwam de bal terecht bij Koopmans, die zich wel raad wist met het verkregen balbezit en met een schot via de onderkant van de lat de 1-1 op het scorebord zette. Met nog 22 officiële minuten op de klok was er nog van alles mogelijk voor de formatie uit de Residentie.

Jammer genoeg slaagde de ploeg van trainersduo Alex Scholte en Marcel Valk er niet in om de verkregen gelijkmaker vast te houden. Al snel na de 1-1 veroorzaakte aanvoerster Hélène Heemskerk een strafschop, waaruit Myrthe Moorrees de 2-1 kon produceren. Om wederom een gelijkmaker te forceren besloten de groengelen om in het restant van het duel achterin één-op-één te spelen. Loon naar werken kregen de Hofstedelingen echter niet, ondanks dat het na de 2-1 alles-of-niets speelde en overwicht had.

PSV – ADO Den Haag Vrouwen 2 - 1 (1 – 0)

Scoreverloop: 1. Mauri van de Wetering 1-0, 68. Kirsten Koopmans 1-1, 70. Myrthe Moorrees (strafschop) 2-1

Scheidsrechter: Killy Mandemakers