Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 0 SC Heerenveen
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 18 december 2015 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag Vrouwen heeft het kalenderjaar 2015 op uitstekende wijze afgesloten. Na de overwinning op PSV (5-1) van vorige week werd ook SC Heerenveen thuis aan banden gelegd: 3-0.

Zoals wel vaker de laatste tijd probeerde ADO Den Haag Vrouwen haar tegenstander al vroeg in het duel haar wil op te leggen. De combinaties zagen er verzorgd uit. Echter resulteerde dat niet in kansen in het eerste kwartier. Zowel de thuis- als uitploeg wist niet toe te treden tot de vijandelijke zestien. Om die reden probeerde Dominique Bruinenberg het na zestien minuten van afstand en dat had gelijk effect. Vanaf een meter of 25 verdween de bal snoeihard in de linker kruising: 1-0. De ban was gebroken.

 

Nadat Nadine Noordam en Pia Rijsdijk het ook van afstand hadden geprobeerd, viel in de 22ste minuut het tweede doelpunt van de groengelen. Na zwak verdedigend werk van SC Heerenveen belandde een hoekschop van Bruinenberg bij de tweede paal op het achterhoofd van Noordam, die de bal van dichtbij in het doel van de Friezinnen kon koppen: 2-0. De club uit de Hofstad was plots oppermachtig en had de score met een aantal andere corners nog verder kunnen opvijzelen.

Na ruim een half uur had Lineth Beerensteyn de 3-0 op haar schoen, maar de dienstdoende arbitrage floot haar terug uit buitenspelpositie toen zij één-op-één stond met doelvrouw Lotte Wiekamp. Een handvol minuten later werd eenzelfde soort kans wél bekroond. Rijsdijk kwam op de linkerflank in balbezit na een uitstekende steekbal vanaf het middenveld, omspeelde Wiekamp en tikte de bal eenvoudig in de korte hoek: 3-0. Dit doelpunt bepaalde de ruststand van de boeiende krachtmeting.
Ondanks dat de tweede helft als een formaliteit kon worden afgedaan, was het voor de verdediging van ADO Den Haag Vrouwen zaak om – net als in de eerste helft – geen muisje door te laten. Dat gebeurde. Afstandsschoten van Simone Kets wisten keepster Jennifer Vreugdenhil niet op de proef te stellen. Aan de andere kant van het veld creëerden de goed spelende Rijsdijk en Michelle Vrieling doelgevaar. Rijsdijk na een combinatie op links, Vrieling met twee schoten van buiten de zestien.

Daar bleef het bij. Zonder al te veel spanning en spektakel ging het competitietreffen in het Kyocera Stadion uit als een nachtkaars. Voor SC Heerenveen kende de ontmoeting een extra droevige afloop. In de slotminuut kwam Wiekamp ongelukkig in botsing in haar eigen strafschopgebied. Er moest een brancard en ambulance aan te pas komen om de keepster van het veld te dragen. Leidsman Bart van Rijsbergen schatte de situatie goed in en floot direct voor het laatste fluitsignaal. Een flinke smet op het duel.
Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen 3 - 0 (3 - 0)

Scoreverloop: 16. Dominique Bruinenberg 1-0, 22. Nadine Noordam 2-0, 39. Pia Rijsdijk 3-0

Scheidsrechter: Bart van Rijsbergen

Aantal toeschouwers: 1.106

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Kim Dolstra, Priscilla Mesker; Dominique Bruinenberg (74. Sharona Tieleman), Nadine Noordam, Michelle Vrieling; Lineth Beerensteyn (63. Dominique Vugts), Pia Rijsdijk, Maartje Looijen

SC Heerenveen: Lotte Wiekamp; Dorien Zeinstra, Esmay Bruil (46. Wiëlle Douma), Charissa Burgwal ©, Lysanne van der Wal; Ingrid Schuiten, Nathalie van den Heuvel (70. Elise Meijerink), Carmen de Mare (46. Kerstin Casparij); Maly Breed, Marlies Slegter, Simone Kets
Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen