Terug naar resultaten
AFC Ajax 0 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 11 september 2015 19:30u
  • Sportpark De Toekomst

De formatie van trainer/coach Marcel Valk heeft de vrouwen van Ajax vrijdagavond haar eerste puntverlies van het nieuwe seizoen toebedeeld. Op sportcomplex De Toekomst bleef de brilstand tot aan het eindsignaal op het scorebord staan: 0-0. Ajax – ADO Den Haag werd een wedstrijd met twee gezichten.

ADO Den Haag was in de eerste helft de bovenliggende partij, alleen miste het de scherpte in de aanval. De eerste kans kwam in de derde minuut op naam van Lineth Beerensteyn, die de bal helaas net niet goed op haar voet kreeg toen zij oog-in-oog met keepster Laura Du Ry kwam te staan. Ruim een kwartier later belandde een vrije trap van Dominique Bruinenberg in de rebound bij Pia Rijsdijk. Echter bleef de openingstreffer wederom uit. Rijsdijk schoot de bal rakelings langs het Ajax-doel.

Na een klein half uur werd Ajax gevaarlijk. Een voorzet van Marlous Pieëte belandde in de doelmond. Inessa Kaagman tikte de bal achter haar standbeen langs in de handen van Jennifer Vreugdenhil. Na een periode waarin de hoekschoppen elkaar in rap tempo opvolgden sloten de Amsterdammers het eerste bedrijf af met een enorme kans. Uit een schot van Chantal de Ridder belandde de bal via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. ADO Den Haag kroop door het oog van de naald.

In de tweede helft was Ajax de bovenliggende partij. Namens de thuisploeg kende Mandy Versteegt een sterke invalbeurt, met een schot langs het doel van ADO Den Haag en een doelpoging die tegen Vreugdenhil belandde. Ook Kaagman en de in het veld gekomen Eshly Bakker kregen in de tweede helft kansen om de 20-jarige keepster onder vuur te nemen. Gelukkig lukte het de formatie van trainer Marcel Valk om op de been te blijven.

ADO Den Haag, dat na vier speelrondes met vier punten is terug te vinden op de vierde plaats, hervat de Eredivisie Vrouwen over exact twee weken. Dan staat om 19:30 uur in het Kyocera Stadion de thuiswedstrijd tegen laagvlieger PEC Zwolle op het programma. Weer twee weken later volgt het bezoek aan Velsen-Zuid, waar SC Telstar de eerstvolgende tegenstander op vreemde bodem vormt.

Karakteristiek
Ajax – ADO Den Haag Vrouwen 0 - 0 (0 - 0)

Gele kaarten: 65. Lineth Beerensteyn (ADO Den Haag), 90+3. Dominique Vugts (ADO Den Haag)
Scheidsrechter: Jan Tempelaar

Opstelling

Ajax: Laura Du Ry, Daphne Koster, Merel van Dongen, Petra Hogewoning ©, Marlous Pieëte (75. Eshly Bakker), Tessel Middag (58. Kelly Zeeman), Desiree van Lunteren, Marjolijn van den Bighelaar (46. Mandy Versteegt), Vita van der Linden, Chantal de Ridder, Inessa Kaagman
ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Priscilla Mesker, Dominique Bruinenberg, Lineth Beerensteyn, Michelle Vrieling, Kirsten Koopmans (70. Dominique Vugts), Jessie van Leeuwen (85. Sharona Tieleman), Nadine Noordam, Pia Rijsdijk (88. Maartje Looijen)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen