PSV 4 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 28 augustus 2015 19:30u
  • Sportpark De Herdgang
Ook na twee wedstrijden in de Eredivisie staat ADO Den Haag Vrouwen nog op nul punten. Scorend is vanavond wel de ban gebroken door de formatie van Marcel Valk, maar in Eindhoven werd het maar liefst 4-1 voor PSV.

Tijdens de openingsspeelronde had ADO in eigen huis met 0-2 verloren van een sterker FC Twente. Het ambitieuze PSV won met 1-4 bij PEC Zwolle. Voorafgaand aan de onderlinge wedstrijd was dus al duidelijk dat het een lastig duel zou worden voor de Haagse ploeg.

Na vijf minuten spelen was de eerste grote kans voor de thuisclub. Vanity Lewerissa was er net niet snel genoeg bij. Nadat Yvette van der Veen haar schot in handen van Angela Christ zag belanden, opende PSV de score. Vanaf ongeveer 25 meter schoot Sisca Folkertsma de bal over Jennifer Vreugdenhil heen; 1-0. Vier minuten later werd de marge al verdubbeld, toen Myrthe Moorrees een strafschop benutte; 2-0.

Ook na deze ruime voorsprong nam de thuisploeg geen gas terug. In de 29ste minuut was er opnieuw een grote kans, voordat Vanity Lewerissa twee minuten later scoorde; 3-0. Lineth Beerensteyn leek in de 34ste minuut iets terug te doen namens ADO Den Haag, maar het doelpunt werd niet toegekend omdat de bal eerder over de achterlijn zou zijn geweest. Ook Nadine Noordam en Kirsten Koopmans kregen in het slot van de eerste helft nog kansen om de marge te verkleinen, zonder succes.

ADO Den Haag kwam sterker uit de kleedkamer en had veel balbezit. Lineth Beerensteyn kreeg een mogelijkheid om te scoren, maar zij schoot over. Ook Lisanne Grimberg had haar vizier niet op scherp staan. Invalster Dominique Vugts kwam eveneens slechts een teenlengte tekort.

Na deze Haagse kansen, was het uiteindelijk PSV dat erin slaagde Jennifer Vreugdenhil opnieuw te passeren. Het doelpunt kwam echter op naam van Priscilla Mesker, die de bal over haar eigen doellijn werkte; 4-0. Nadat Maartje Looijen een volgende kans niet wist te verzilveren, werd de eer gered door Dominique Vugts. Op aangeven van Lineth Beerensteyn schreef zij de eerste ADO-treffer in het nieuwe seizoen op haar naam; 4-1.

Het is dus ook na twee duels nog wachten op het eerste punt van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Volgende week vrijdag is daar een nieuwe kans voor in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. De aftrap in het Kyocera Stadion is om 19:30 uur.

Doelpunten: 1-0: 11. Sisca Folkertsma, 2-0: 15. Myrthe Moorrees (strafschop), 3-0: 31. Vanity Lewerissa, 4-0: 78. Priscilla Mesker (eigen doelpunt), 4-1: 86. Dominique Vugts