Terug naar resultaten
KAA Gent 1 - 0 ADO Den Haag
  • Beneleague
  • Vrijdag 01 mei 2015 19:30u
  • Ghelamco Arena
ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond nagelaten zich definitief te verzekeren van de vierde plaats van de BeNe League. AA Gent Vrouwen bezorgde de formatie van hoofdtrainer Marcel Valk de eerste competitienederlaag sinds eind maart: 1-0. Zodoende is het voor PSV/FC Eindhoven Vrouwen nog altijd mogelijk om onze damesploeg te achterhalen op de ranglijst.

ADO Den Haag Vrouwen reisde vandaag voor de laatste keer in competitieverband af naar België. De BeNe League houdt na dit seizoen immers op te bestaan. Des te meer reden om er wat moois van te maken in het PGB Stadion in Oostakker, waar de uitploeg een sterke eerste helft speelde. Het waren de bezoekers die de meeste kansen creëerden, te beginnen in de derde minuut. Hélène Heemskerk bereikte Renate Jansen met een lange trap naar voren. Anke Langeraert, keepster van AA Gent Vrouwen, wist echter haar doel schoon te houden toen de 24-jarige spits een schot op doel loste.

In de twaalfde minuut volgde een goede voorzet vanaf links van Michelle Vrieling. Het scheelde niet veel of Nadia van Beerschoten had de bal binnen kunnen tikken. Halverwege de eerste helft was het Franca van de Kuilen die Jansen met een goed doorgekopte bal vrij voor het doel zette. De 0-1 leek in de maak, waar het niet dat de bal werd onderschept toen Jansen Lineth Beerensteyn probeerde te bereiken. Tegenover de dominantie van ADO Den Haag Vrouwen stond slechts één grote kans van AA Gent Vrouwen. Keepster Jennifer Vreugdenhil bracht de redding op een gevaarlijke inzet in de korte hoek.

Tegen het verloop van het eerste bedrijf in was AA Gent Vrouwen na de rust het sterkste team en helaas voor ADO Den Haag Vrouwen toonde de thuisclub zich al snel van haar effectiefste kant. Margaux van Ackere draaide de bal in de 54ste minuut vanuit een corner binnen: 1-0. Een kleine tien minuten later werd de marge bijne verdubbeld. Kort nadat Nadine Noordam als invaller haar debuut had gemaakt, overscheidde Vreugdenhil zich middels een fraaie redding. De rebound werd door Paola van der Veen van de lijn gehaald. De gasten hadden het zwaar in de fase na de theepauze.

 

Halverwege de tweede helft was het opnieuw AA Gent Vrouwen dat een kans van jewelste mocht noteren. Vreugdenhil bracht wederom redding en via de lat kon de bal vanuit de kluts worden weggewerkt. Wat volgde was een slotoffensief van ADO Den Haag Vrouwen, met onder meer kansen van Beerensteyn (bal verdween over het doel) en de in het veld gekomen Jessie van Leeuwen, wiens schot na voorzet van Jansen van de doellijn werd gehaald. Kansen waarmee getracht werd om een nederlaag af te wenden, maar helaas keerden de groengelen met lege handen huiswaarts.

ADO Den Haag Vrouwen, dat door resultaat van vandaag na 23 speelrondes op 39 punten is blijven staan, sluit het BeNe League-seizoen 2014-2015 aanstaande vrijdag (19.30 uur) af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente Vrouwen. Gelukkig hebben onze vrouwen het altijd nog om eigen hand om de vierde plaats veilig te stellen, ten opzichte van PSV/FC Eindhoven (37 punten). Laatsgenoemde ploeg moet nog op bezoek bij Standard Luik.

Karakteristiek

AA Gent Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen 1 - 0 (0 - 0)

Scoreverloop: 54. Margaux Van Ackere 1-0

Scheidsrechter: Lois Otte

Aantal toeschouwers: 300

Gele kaart: 90+2. Sharona Tieleman (ADO Den Haag Vrouwen)

Opstelling

AA Gent Vrouwen: Anke Langeraert, Anouk Bonnarens, Elien Van Wynendaele ©, Margaux Van Ackere, Chloe Van De Velde (76. Sylvana Tieleman), Sheryl Merchiers (90+1. Elena Dhont), Tina Van Der Auwera, Amber Maximus, Liv Aerts, Pauline Windels, Isabelle Iliano

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Kim Dolstra (75. Jessie van Leeuwen), Hélène Heemskerk, Paola van der Veen ©, Nadia van Beerschoten (65. Nadine Noordam), Lineth Beerensteyn, Renate Jansen, Franca van de Kuilen, Michelle Vrieling, Sharona Tieleman, Vesna Veltrop (65. Tessa Oudejans)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Marc Klaui