Terug naar resultaten
SC Telstar 1 - 1 ADO Den Haag
  • Beneleague
  • Zaterdag 25 april 2015 19:00u
  • Rabobank IJmond Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft haar voorsprong in de strijd om de vierde plaats dit weekend weten te behouden. Zaterdagavond werd ranglijstconcurrent SC Telstar Vrouwen op een 1-1 gelijkspel gehouden, daar waar damesteam PSV/FC Eindhoven vrijdagavond in duel met Ajax Vrouwen eveneens de punten deelde (2-2). De ruststand in Velsen-Zuid betrof tevens de eindstand. De thuisclub eindigde de krachtmeting met tien vrouw.
Onder toeziend oog van het enthousiaste sfeerteam van ADO Den Haag Vrouwen was het de uitploeg die in de twaalfde minuut de eerste kans van de wedstrijd noteerde. Lineth Beerensteyn baande zich een weg langs een aantal speelsters van SC Telstar Vrouwen voordat zij stuitte op de keepster van het thuisspelende team, Barbara Lorsheyd. Laatstgenoemde was, net als Dyanne Bito, Priscilla de Vos, Kirsten Koopmans en Priscilla Mesker, één van de basisspeelsters van de club uit Velsen-Zuid met een verleden bij ADO Den Haag Vrouwen.

Halverwege de eerste helft kwam SC Telstar Vrouwen aan de leiding. Na een goede voorzet was het Chelly Drost die de bal achter keepster Jennifer Vreugdenhil tikte: 1-0. Een tegenvaller voor het team van trainer Marcel Valk, dat in de 39ste minuut wel een dubbele kater wist te voorkomen. Na een foutje aan Haagse zijde kwam Koopmans plots in scoringsrijke positie, maar gelukkig vormde Vreugdenhil met een fraaie redding een sta-in-de-weg. Zo bleef het spannend in het BeNe League-duel, dat tot dusver een evenwichtig verloop kende.
Op slag van rust kreeg ADO Den Haag Vrouwen loon naar werken. Beerensteyn liet de verdediging van SC Telstar Vrouwen haar hielen zien en werd net buiten het strafschopgebied neergehaald door Stefanie van der Gragt, die als gevolg daarvan scheidsrechter Marcel te Hennepe een onverbiddelijke rode kaart zag trekken. Als een ware captain nam Paola van der Veen vervolgens plaats achter de bal en de vrije trap verdween heerlijk in de linkerhoek: 1-1. Een tussenstand die perspectief bood voor de tweede helft, ook gezien de overtalsituatie.

Na het eerste kwartier van het tweede bedrijf mocht worden geconcludeerd dat ADO Den Haag Vrouwen de bovenliggende partij was. Nadelig was echter het uitvallen van Yvette van der Veen, die zich vanwege blessureleed moest laten vervangen voor Tessa Oudejans. Na die noodgedwongen wissel werd het spel van beide ploegen feller en feller, maar de schaarse kansen die beide ploegen kregen konden niet worden verzilverd. Tegen het einde zette SC Telstar Vrouwen het meeste druk. ADO Den Haag Vrouwen profiteerde niet van de overtalsituatie en mocht het derhalve zichzelf verwijten dat het uiteindelijk niet wist te zegevieren.

Door de puntendeling werd het puntentotaal van ADO Den Haag Vrouwen in de BeNe League 'slechts' opgevijzeld tot 39. Nummer zes SC Telstar Vrouwen heeft 33 punten, al komt die club dit seizoen nog drie speelrondes in actie. Datzelfde geldt voor nummer vijf PSV/FC Eindhoven. De Noord-Brabantse ladies beschikken momenteel over 34 punten. ADO Den Haag Vrouwen geniet dus een virtuele voorsprong van twee punten, een voorsprong die uit bij KAA Gent en in het thuisduel met FC Twente moet worden verdedigd.

Karakteristiek

SC Telstar Vrouwen – ADO Den Haag Vrouwen 1 - 1 (1 - 1)

Scoreverloop: 25. Chelly Drost 1-0, 45+1. Paola van der Veen 1-1

Scheidsrechter: Marcel te Hennepe

Aantal toeschouwers: 800

Gele kaart: 42. Babiche Roof (SC Telstar Vrouwen)

Rode kaart: 45. Stefanie van der Gragt (SC Telstar Vrouwen)

Opstellingen

SC Telstar Vrouwen: Barbara Lorsheyd, Dyanne Bito ©, Stefanie van der Gragt, Priscilla Mesker, Kirsten Koopmans (46. Romy Scherpenzeel), Dominique Bruinenberg, Priscilla de Vos, Babiche Roof (70. Yentl Abbing), Aaike Verschoor, Linda Bakker, Chelly Drost (46. Suzanne Admiraal)

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Kim Dolstra, Hélène Heemskerk, Paola van der Veen ©, Yvette van der Veen (59. Tessa Oudejans), Nadia van Beerschoten, Lineth Beerensteyn, Renate Jansen, Franca van de Kuilen (84. Jessie van Leeuwen), Michelle Vrieling, Vesna Veltrop (80. Sharona Tieleman)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Marc Klaui