Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 0 KAA Gent
  • Beneleague
  • Vrijdag 12 december 2014 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft haar laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2014 met een bevredigend resultaat beëindigd. Waar KAA Gent in de eerste helft stand wist te houden tegen de Haagse druk, daar moest het zich na de theepauze gewonnen geven in het Kyocera Stadion: 3-0. 

ADO Den Haag had niet lang nodig om KAA Gent op haar eigen helft te houden. Meteen in de beginfase leverde een sprint van Lineth Beerensteyn vanaf de linkflank een hoekschop op, waaruit aanvoerder Paola van der Veen in de tweede instantie met een knap schot van afstand keepster Nicky Evrard handelend kon laten optreden. Van een echt veldoverwicht was geen sprake, want ook KAA Gent kreeg tijd om te voetballen. Alleen ontbrak het de bezoekers aan correcte eindpass.

Een heerlijk gekrulde voorzet van Renate Jansen werd door Kitty Susan nog mooier diagonaal richting het doel van KAA Gent gekopt. Een uiterste krachtsinspanning van Evrard voorkwam ternauwernood dat ADO Den Haag het eerste kwartier kon afsluiten met een 1-0 voorsprong. Evrard kreeg sowieso het nodige werk te verrichten, want ook bij diagonale schoten van flankspelers Jansen en Judith Frijlink moest zij uiterst gestrekt. Daartegenover stond slechts een 'slidingschot' van Amber Maximus.

Na ruim een half uur ontstond de grootste kans van de wedstrijd tot dusver. De balvaste Susan tikte de bal voor de voeten van Tessa Oudejans, die van net buiten het strafschopgebied de lat trof. Daar kroop KAA Gent door het oog van de naald. ADO Den Haag had het duel ondertussen volledig in handen, alleen bleef de brilstand gehandhaafd omdat de kansen niet werden afgedrukt. Met een 0-0 tussenstand kon in de rust de 75.000ste bezoeker van ADO Den Haag Vrouwen worden gehuldigd. 

Gelijk in de eerste minuut van de tweede helft kreeg ADO Den Haag een dot van een kans. Een voorzet van Beerensteyn werd precies op maat afgegeven op Jansen. Helaas was de inzet van de goalgetter te zacht om Evrard echt op de proef te stellen. Toch liet de voorsprong van ADO Den Haag niet lang op zich wachten. Ditmaal bereikte een voorzet van Beerensteyn Susan, die de bal van dichtbij kon binnentikken: 1-0. Een kerstcadeautje van KAA Gent, dat klunzig stond te verdedigen.

Nadat ADO Den Haag een aantal mogelijkheden had laten liggen, kreeg KAA Gent plots één van haar schaarse kansen. Liv Aerts gaf een diepe steekbal op Isabelle Iliano, die keepster Jennifer Vreugdenhil niet wist te passeren. Na die mogelijkheid kreeg ADO Den Haag opnieuw wat kansen om het duel te beslissen, maar de blunders die Evrard in een kort tijdsbestek maakte konden niet worden verzilverd. Tot aan de 66ste minuut. Toen schoot Jansen uit een voorzet vanaf links snoeihard de 2-0 binnen. 

ADO Den Haag speelde de ontmoeting met KAA Gent keurig uit en kreeg in de slotfase zelfs nog een strafschop. Hevig protesteren van Pauline Windels bracht de dienstdoende arbiter niet van zijn apropos. Jansen nam plaats achter de stip en schoot de bal keurig in de rechterhoek, terwijl Evrard de andere kant op dook: 3-0. Al met al een makkelijk behaalde zege in het laatste thuisduel van 2014.

De ploeg van trainer Marcel Valk gaf een keurig vervolg aan de ongeslagen thuisserie die sinds 18 april gaande is. Destijds was FC Twente met 1-3 te sterk. Over een week sluit ADO Den Haag de eerste helft van het seizoen af met een uitwedstrijd tegen de kampioen van de BeNe League. 

Karakteristiek

Vrouwen ADO Den Haag – KAA Gent 3 - 0 (0 - 0)

Scoreverloop: 48. Kitty Susan 1-0, 66. Renate Jansen 2-0, 90. Renate Jansen (strafschop) 3-0

Scheidsrechter: R.G.C.M. Schul

Aantal toeschouwers: 481

Opstelling

Vrouwen ADO Den Haag: Jennifer Vreugdenhil, Daphne in ’t Veld, Hélène Heemskerk, Paola van der Veen ©, Nadia van Beerschoten (62. Yvette van der Veen), Lineth Beerensteyn (76. Franca van de Kuilen), Judith Frijlink, Renate Jansen, Tessa Oudejans, Tula de Wit, Kitty Susan

KAA Gent: Nicky Evrard, Elien van Wyndaele (74. Anouk Bonnarens), Marqaux van Ackere, Ellen Gillis, Sheryl Merchiers (80. Chloé Vande Velde), Tina van der Auwera, Amber Maximus, Liv Aerts, Sylvana Tieleman (68. Maelis Henneuse), Pauline Windels, Isabelle Iliano
Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Julian Lukassen