AFC Ajax 3 - 1 ADO Den Haag
  • Beneleague
  • Dinsdag 30 september 2014 18:30u
  • Johan Cruijf Arena

ADO Den Haag Vrouwen heeft de topper tegen Ajax helaas puntloos beëindigd. Na een snel opgelopen achterstand kwamen de Haagse ladies nog wel terug tot 1-1, maar de Amsterdammers lieten ADO Den Haag niet lang genieten van de gelijkmaker die kort na rust viel: 3-1.

ADO Den Haag kende een povere start in Amsterdam. Anouk Hoogendijk had twee minuten nodig om een hoekschop achter keepster Jennifer Vreugdenhil te koppen: 1-0. Het was nog te vroeg om te concluderen of de voorsprong terecht was, maar later in de eerste helft zou blijken dat Ajax het betere van het spel had. ADO Den Haag voetbalde niet overtuigend genoeg en creëerde weinig mogelijkheden. Ajax maakte haar kansen gelukkig niet af. Derhalve bleef ADO Den Haag in het zadel zitten en mocht nog hopen op een goed resultaat.

De equipe van trainer Marcel Valk zocht met een 1-0 achterstand de kleedkamers op. De thee die in de rust werd geschonken deed echter wonderen, want nog geen drie minuten na de tijdelijke onderbreking stond ADO Den Haag weer naast Ajax. Lineth Beerensteyn kopte de bal uit een assist van Renate Jansen keurig onder doelvrouw Marieke Ubachs door, waardoor het 1-1 werd. De scherpte die ADO Den Haag na de gelijkmaker nodig had ontbrak. Daardoor kopte Hoogendijk opnieuw uit een corner de 2-1 binnen.

Het derde doelpunt van Ajax zou niet veel later volgen. In de 65ste minuut tikte Marjolijn van den Bighelaar een voorzet van Marlous Pieëte binnen: 3-1. Tien minuten na dat doelpunt probeerde Renate Jansen middels een vrije trap de aansluitingstreffer te verzorgen, maar het snoeiharde schot ging net langs de kruising. Ubachs, die na een botsing met de in het veld gekomen Vesna Veltrop bijna gewisseld moest worden, verwerkte het dode spelmoment van ADO Den Haag tot corner. Goals zouden er in het restant van het duel niet meer vallen. Zo lukte het Ajax om drie punten uit te lopen op ADO Den Haag, dat in aanloop naar speelronde vijf net als de hoofdstedelingen op negen punten stond.

ADO Den Haag hervat de BeNe League komende vrijdag (19:30 uur) met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

De Feiten
Ajax - Vrouwen ADO Den Haag 3 - 1 (1 - 0)
Scoreverloop: 1. Anouk Hoogendijk 1-0, 47. Lineth Beerensteyn 1-1, 48. Anouk Hoogendijk 2-1, 64. Marjolijn van den Bighelaar 3-1
Scheidsrechter: S. Shukrula