Terug naar resultaten
ADO Den Haag 4 - 0 Oud-Heverlee Leuven
  • Beneleague
  • Vrijdag 26 september 2014 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag Vrouwen heeft zich optimaal hersteld van de 2-1 nederlaag die in de afgelopen speelronde van de BeNe League werd geleden tegen Standard Luik. Oud-Heverlee Leuven werd vrijdagavond als speelbal gebruikt in het Kyocera Stadion. Na negentig minuten stond het 4-0.
Na de verliespartij tegen Standard Luik wilden de dames uit de Hofstad zich het liefst zo snel mogelijk revancheren, maar door de interlandperiode moesten zij noodgedwongen drie weken wachten. Ieder nadeel heeft echter zijn voordeel, want des te gretiger kwam ADO Den Haag voor de dag tegen Oud-Heverlee Leuven. ADO Den Haag toonde die gretigheid al direct vanaf de beginfase. Na een sensationele en veelbelovende opening van de competitiewedstrijd, waarbij een prachtig spandoek en confetti te zien waren, kwamen de ooievaars in de twaalfde minuut meer dan verdiend aan de leiding. Renate Jansen gaf voor vanaf links en Lineth Beerensteyn vormde het eindstation: 1-0.

Op een afzwaaier van Jolien Lebegge na had Oud-Heverlee Leuven weinig in te brengen. ADO Den Haag profiteerde daar optimaal van en kende geen genade, want een kleine tien minuten na het openingsdoelpunt werd de marge reeds verdubbeld. Ditmaal was Daphne in ’t Veld vanaf de linkerflank de gever van de assist. Jansen kreeg de bal op een presenteerblaadje aangereikt en schoot de bal bekwaam in de benedenhoek: 2-0. Een snoeihard afstandsschot van Tula de Wit had vervolgens een mooier lot verdiend dan de tribunes achter het doel van Oud-Heverlee Leuven.

Tien minuten voor het einde van het eerste bedrijf konden de resterende minuten van het treffen worden afgedaan als een formaliteit. Een hoekschop van Jansen belandde in de doelmond en Tessa Oudejans stond op de juiste positie om middels een prachtige hakbal tot scoren te komen: 3-0.

Direct na de rust viel de naam van Kitty Susan bijna op het scorebordformulier te noteren. De doelkans raasde echter een aantal centimeters over de lat van het doel van keepster Sofie van Houtven. Hetzelfde lot kende de mogelijkheid van Yvette van der Veen in de daaropvolgende seconden. Duidelijk was wel dat allerminst sprake was van een verandering van het spelbeeld.

Na ruim een uur leek smaakmaker Beerensteyn haar tweede doelpunt van de avond te maken. De rappe buitenspeler tikte de bal in het lege doel van Oud-Heverlee Leuven, maar de goal werd geen geldigheid toegekend. Dit omdat de bal kort daarvoor de achterlijn zou zijn gepasseerd. Een dubieuze beslissing, want de bal leek niet volledig over de achterlijn te zijn geweest. Na het vanuit Haags oogpunt tegenvallende moment kreeg Susan twee kansen en werd ook Judith Frijlink nog gevaarlijk.

Twintig minuten voor tijd kon worden geconcludeerd dat het tweede bedrijf van een minder niveau was. ADO Den Haag bleef de bovenliggende partij, maar leek in haar hoofd al bezig te zijn met de uitwedstrijd in Amsterdam komende dinsdag (18:30 uur). Het ontbrak de formatie van trainer Marcel Valk na de theepauze veelal aan scherpte. Ook goalgetter Jansen, die in de eerste helft bij alle doelpunten betrokken was, kreeg haar kansen niet tegen de touwen gewerkt.

Het Haagse kwartiertje opende met een kans van invaller Michelle Vrieling, die een door de lucht geleverde steekpass net niet in het Belgische doel kon werken. Toch werd ook in de tweede helft gescoord. Wie anders dan Jansen legde de bal panklaar voor Beerensteyn, die bij de tweede paal Van Houtven te slim af was en met een eenvoudig tikje het ‘Oh Oh Den Haag’ uit de stadionspeakers liet galmen: 4-0. Bij dat doelpunt zou het blijven. Al met al kende ADO Den Haag een gemakkelijke avond.

Door de overwinning is ADO Den Haag op negen punten komen te staan. Oud-Heverlee Leuven is na vier speelrondes nog altijd op zoek naar haar eerste punt(en).

De Feiten
Vrouwen ADO Den Haag – Oud-Heverlee Leuven 4 - 0 (3 - 0)

Karakteristiek
Vrouwen ADO Den Haag - Oud-Heverlee Leuven 4 - 0 (3 - 0)
Scoreverloop: 12. Lineth Beerensteyn 1-0, 21. Renate Jansen 2-0, 35. Tessa Oudejans 3-0, 80. Lineth Beerensteyn 4-0
Scheidsrechter: Bezemer, J.H.
Aantal toeschouwers: 350
Gele kaarten: 40. Renate Jansen (ADO Den Haag), 82. T. de Koker (Oud-Heverlee Leuven)

Opstelling
ADO Den Haag: Jennifer Vreugdenhil, Daphne in ’t Veld, Hélène Heemskerk ©, Paola van der Veen (84. Sylvia Nooij), Yvette van der Veen, Lineth Beerensteyn, Judith Frijlink, Renate Jansen, Tessa Oudejans, Tula de Wit (81. Sharona Tieleman), Kitty Susan (66. Michelle Vrieling)
Oud-Heverlee Leuven: Sofie van Houtven, Taika de Koker (46. Kristien Elsen), Karen Meeus, Lien Haverals (69. Ella van Kerkhoven), Marlies Verbruggen, Charlotte Cranshoff, Jolien Lebegge (46. Annelies Menten), Charlotte van Bavel, Lizzy Kolen, Petra Baldewijns, Lore Vanschoenwinkel 

Door: Mitchel Pronk