Terug naar resultaten
Standard de Liège 2 - 1 ADO Den Haag
  • Beneleague
  • Vrijdag 05 september 2014 19:30u
  • Stade Maurice Dufrasne

De eerste nederlaag van het nieuwe seizoen is een feit voor ADO Den Haag Vrouwen. In België werd tegen tien vrouwen van Standard Luik helaas een vroeg verkregen voorsprong weggegeven: 2-1.
Met zes punten uit de eerste twee speelrondes kon ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen Standard Luik met vertrouwen tegemoet zien. Echter had de Belgische topclub eveneens geen reden om onzeker voor de dag te komen. Standard Luik, dat de vorige twee seizoenen achter kampioen FC Twente op de tweede plaats eindigde, leed namelijk ook nog geen puntverlies in de BeNe League.

ADO Den Haag oogde het zelfverzekerdst in de openingsfase van het competitietreffen in het Belgische Angleur. Het scheelde ook niet veel of de club van trainer Marcel Valk was in de tweede minuut op voorsprong gekomen. Kort na de eerste hoekschop van de gasten schoot Judith Frijlink de bal op de lat. De dot van een kans werd gevolgd door een kleinere kans van Tessa Wullaert. Na tien minuten moest worden geconcludeerd dat beide partijen gelijkwaardig aan elkaar waren.

Halverwege de eerste helft kantelde de krachtmeting in het voordeel van ADO Den Haag. Door een goede actie van Lineth Beerensteyn kwam Standard Luik met z’n tienen te staan. Davina Philtjens haalde Beerensteyn in het strafschopgebied genadeloos neer nadat zij door haar tegenstander was uitgespeeld. Dat leverde de groengelen een strafschop op en Standard Luik een terechte rode kaart. Renate Jansen nam plaats achter de stip en schoot de bal feilloos achter keepster Renate Verhoeven (ex-PSV/FCE): 0-1.

In een eerste helft waarin ADO Den Haag in totaal drie corners mocht nemen lukte het Standard Luik echter toch nog om op gelijke hoogte te komen. Na een knappe actie van Vanity Lewerissa, die vrije doorgang kreeg in de Haagse achterhoede, werd het 1-1. Een fikse tegenslag voor ADO Den Haag zo vlak voor de rust.

Het tweede bedrijf van Standard Luik – ADO Den Haag werd er voor de uitploeg één om snel te vergeten. Ondanks de overtalsituatie van de Haagse ladies waren het de zuiderburen die de beste indruk maakten. ADO Den Haag creëerde weinig kansen en wist zich geen houding te geven tegen Standard Luik, wat na een half uur resulteerde in een 2-1 achterstand. Het winnende doelpunt van Maud Coutereels kwam voort uit een vrije trap. De aanvalsdrang van Standard Luik viel af te lezen aan de hoeveelheid corners. De hoekschoppen van Les Rouches leverden echter niets op. Derhalve een teleurstelling voor ADO Den Haag dat vrijdagavond verzuimde alleen op kop te gaan in de BeNe League.

De kans op revanche voor ADO Den Haag laat lang op zich wachten. In verband met WK kwalificatiewedstrijden van de Oranje vrouwen bezoekt pas op vrijdag 26 september (19:30 uur) hekkensluiter Oud-Heverlee Leuven het Kyocera Stadion.

De Feiten
Standard Luik – Vrouwen ADO Den Haag 2 - 1 (1 - 1)

Karakteristiek
Standard de Liège - Vrouwen ADO Den Haag 2 - 1 (1 - 1)
Scoreverloop: 24. Renate Jansen (strafschop) 0-1, 45. Vanity Lewerissa 1-1, 75. Maud Coutereels 2-1
Scheidsrechter: Gilles van Emelen
Aantal toeschouwers: 150 à 200
Gele kaarten: 45. Sanne Schoenmakers (Standard Luik), 85. Vanity Lewerissa (Standard Luik), 86. Yvette van der Veen (ADO Den Haag)
Rode kaarten: 23. Davina Philtjens (Standard Luik)

Opstelling
Standard de Liège: Renate Verhoeven, Mélanie Mignon, Imke Courtois, Julie Biesmans, Aline Zeler, Sanne Schoenmakers (80. Kim Mourmans), Tessa Wullaert, Vanity Lewerissa, Cécile De Gernier, Maud Coutereels ©, Davina Philtjens
Vrouwen ADO Den Haag: Jennifer Vreugdenhil, Daphne in ’t Veld, Hélène Heemskerk ©, Yvette van der Veen, Nadia van Beerschoten, Lineth Beerensteyn, Judith Frijlink, Renate Jansen, Tessa Oudejans, Sylvia Nooij (81. Tula de Wit), Kitty Susan (46. Vesna Veltrop)

Door: Mitchel Pronk
Fotografie: www.ADOfans.nl