ADO Den Haag 0 - 3 RKVV DEM
  • Derde Divisie Zondag
  • Zondag 08 december 2019 14:30u
  • De Aftrap

Jong ADO Den Haag heeft zondag een teleurstellende middag beleefd. De equipe van coach Virgilio Teixeira ging op De Aftrap met 0-3 onderuit tegen het eveneens laag geklasseerde RKVV DEM. Het was onnodig, maar dus wel een duidelijke nederlaag met ruime cijfers.

Tegen de ploeg van oude bekenden Kick de Goede en Daniël Man was er sprake van een repeterend verhaal. Jong ADO Den Haag had het balbezit, maar DEM opende de score na een kwartier. Luuk Brand kwam uit en de spits van de bezoekers schoot de bal over de doelman heen. Via de onderkant van de lat viel de bal binnen. Tien minuten voor rust werd de marge verdubbeld door de ploeg uit Beverwijk. Na miscommunicatie tussen Brand en Jean Fritz Boom werkte laatsgenoemde speler de bal in het eigen doel.

In de tweede helft ging Jong ADO Den Haag op jacht naar de aansluitingstreffer en meerdere keren viel deze bijna. Met name Hugo Botermans kreeg een paar aardige mogelijkheden. De bal wilde er echter niet in, mede doordat DEM-keeper Swen Verswijveren de dag van zijn leven leek te hebben. Meermaals sloeg de goalie de bal fraai uit het doel.

Nadat een doelpunt van DEM werd afgekeurd wegens buitenspel maakten de bezoekers in de extra tijd alsnog de 0-3 vanuit een counter. Het was het einde van een vervelende middag voor Jong ADO Den Haag, dat er nog niet echt in slaagt om uit de onderste regionen van de Derde Divisie Zondag te geraken.