ADO Den Haag 3 - 1 RKC Waalwijk
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 30 oktober 2017 18:30u
Het tweede team heeft maandagavond de derde competitiezege op rij geboekt. In het eigen Cars Jeans Stadion werd het nog puntloze RKC Waalwijk met 3-1 verslagen. Thijmen Goppel opende de score voor rust. Daarna was spits Maarten Reijneveld twee keer succesvol. Maurits de Baar deed nog iets terug namens RKC. Door de overwinning gaat ADO Den Haag aan de leiding in Reservecompetitie A.
In de eerste helft deden beide teams niet veel voor elkaar onder. Het verschil was dat ADO Den Haag wel meer opgelegde kansen kreeg dan RKC. Na een kwartier had Goppel 1-0 moeten maken. Na mistasten van een RKC-verdediger kon de rechtsbuiten zo doorlopen richting de keeper. De inzet van Goppel ging rakelings voorlangs. Diezelfde speler zag in de 24e minuut een mislukte voorzet bijna in het doel belanden. Goalie Jordy Deckers was er net op tijd bij.
Nadat RKC wat speldenprikken had uitgedeeld, kwam ADO Den Haag toch op voorsprong. Althans, zo dacht iedereen in het stadion. Een lobje van Goppel leek via onderkant lat achter de doellijn te verdwijnen, maar de arbitrage oordeelde anders. In de 38e minuut kon Goppel alsnog juichen, toen hij een tegenstander uitkapte en de bal tegen de touwen schoof: 1-0. Dat was tevens de ruststand.
ADO Den Haag had na de pauze niet lang nodig de voorsprong uit te breiden. Na 48 minuten rende Goppel de diepte in waarna hij voorgaf op Reijneveld. De spits tekende in tweede instantie aan voor de 2-0. Reijneveld zorgde ook voor de derde Haagse treffer. Hij knikte een voorzet van Kursat Cil in de lange hoek binnen.
RKC drong meer en meer aan na de 3-0 achterstand. Dat resulteerde nog in een doelpunt van Maurits de Baar, die oog in oog met keeper Tim Coremans afrondde. Diezelfde De Baar had ook de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar hij wist het net niet te vinden. Door de aanvalsdrang van RKC kon ADO Den Haag een paar keer scherp counteren. Goals leverden die uitbraken niet meer op. Ook de Waalwijkers scoorden niet meer. 3-1 de eindstand.
Dankzij de overwinning heeft ADO Den Haag zich aan kop van de ranglijst genesteld van de reservecompetitie. Uit vijf wedstrijden zijn twaalf punten gepakt, twee meer dan nummer twee sc Heerenveen. Pas op 20 november komt de ploeg van coach Virgilio Teixeira weer in actie in competitieverband. Op maandag 20 november reist ADO Den Haag af naar Heracles Almelo. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

ADO Den Haag 2 - RKC Waalwijk 2        3-1 (1-0)

Scoreverloop: 38. Goppel 1-0, 48. Reijneveld 2-0, 55. Reijneveld 3-0, 63. De Baar 3-1

Scheidrechter: Shona Shukrula

Opstelling ADO Den Haag 2: Coremans; David, Smith, Pinas, Anez; Van Huffel, Van Kins (81. Timmermans), Cil; Goppel, Reijneveld (71. Polley), Ladan

Opstelling RKC Waalwijk 2: Deckers; Van Arnhem, Van Weert, Mezghrani, Green, Cappan, Koenraat, De Baar, Huijgens, Prieto, Malela-Ndangba