ADO Den Haag 3 - 3 SC Cambuur
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 30 april 2018 18:30u

Het tweede team van ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de laatste wedstrijd van het seizoen. In het Cars Jeans Stadion kwam het team van coach Virgilio Teixeira op een 0-3 achterstand tegen Cambuur Leeuwarden. Maar door een doelpunt van Dean Guezen diep in blessuretijd sleepte ADO Den Haag er toch een 3-3 gelijkspel uit. Door dit punt eindigt de ploeg als derde in de reservecompetitie A.

Net als bij de wedstrijd van het eerste team van afgelopen zondag tegen PSV was de eerste helft bij het tweede ook erg aantrekkelijk te noemen. Dat niet eens vanwege het goede voetbal, maar wel door de vele kansen én goals die ontstonden uit de fouten. Nadat Guy Smith namens ADO Den Haag de eerste mogelijkheid kreeg (kopbal naast) nam Cambuur in de veertiende minuut een voorsprong. Vanuit een scherpe counter rondde Karim Rossi af in de lange hoek.

Tien minuten na de 0-1 verdubbelde Cambuur de score. Na een individuele actie door het hart van de Haagse defensie vond Tyrone Conraad het net. Kort daarna leken de Friezen het duel al in het slot te gooien toen Rossi balverlies van ADO Den Haag genadeloos afstrafte: 0-3.

De thuisploeg ging echter niet bij de pakken neerzitten, en bracht de achterstand nog voor rust terug tot één doelpunt. Eerst maakte Guezen er met een heerlijke trap vanaf een meter of twintig 1-3 van. Maarten Reijneveld scoorde de tweede treffer voor ADO Den Haag vanaf de penaltystip, na hands van een Cambuur-speler. De formatie van Teixeira had zelfs met een gelijke stand de kleedkamers op kunnen zoeken, maar een afstandspoging van Guezen miste nipt het doel.

In de tweede helft een stuk minder actie voor beide doelen. Pas in de slotfase leefde het duel weer op. Zo raakte Cambuur nog de lat en mikte Reijneveld namens ADO Den Haag op de paal. Uiteindelijk viel er pas ver in blessuretijd een doelpunt. Guezen waagde maar eens een schot. Onderweg werd die nog aangeraakt door een tegenstander, zodat doelman Martijn Bijdevier kansloos was: 3-3. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Door het gelijkspel is ADO Den Haag dus als derde geëindigd. Uit zestien wedstrijden zijn er 26 punten behaald. Het merendeel van die punten werden na de winterstop gepakt. In 2018 verloor ADO Den Haag zelfs geen competitiewedstrijd. De nummer twee op de eindrangschikking is Cambuur geworden met één puntje meer. sc Heerenveen kroonde zich eerder al tot kampioen.

ADO Den Haag 2 - Cambuur Leeuwarden 2       3-3 (2-3)
Scoreverloop: 14. Rossi 0-1, 24. Conraad 0-2, 28. Rossi 0-3, 38. Guezen 1-3, 42. Reijneveld 2-3 (pen.), 90+3. Guezen 3-3

Scheidsrechter: L. van Leeuwen

Opstelling ADO Den Haag 2: Coremans; Polley, Smith, Pinas, Nwankwo; Asmelash (46. Rieder), Cil, Timmermans (46. Roeleveld); Guezen, Reijneveld, Ladan

Opstelling Cambuur Leeuwarden 2: Bijdevier; Daniels, Toure, Rossi, Van den Beemt, Claver, Etten, Den Hoedt, Conraad, Van Haaren, Montsma