ADO Den Haag 1 - 2 SC Heerenveen
  • Beloftencompetitie divisie A
  • Maandag 15 augustus 2016 18:30u

Het reserveteam van ADO Den Haag is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. De formatie van coach Ger van Weelden kwam nog wel op 1-0 tegen sc Heerenveen 2, maar twee Friese goals na de pauze zorgden voor een eindstand van 1-2. Daarmee ging Heerenveen met de drie punten aan de haal.

Het team van ADO Den Haag herbergde eigenlijk alleen maar namen uit de hoofdselectie. Daarvan waren Dennis van der Heijden, Ludcinio Marengo en Kevin Jansen zaterdag nog in actie gekomen tegen Vitesse. Alleen Chovanie Amatkarijo behoort nog officieel tot de selectie van Onder 19, hoewel hij al regelmatig meetraint onder leiding van coach Zeljko Petrovic.

Het eerste gevaar kwam al na vier minuten van de voet van Marengo. Zijn inzet werd eenvoudig in de korte hoek gepakt door keeper Wouter van der Steen. Een paar minuten later kreeg Henk Veerman aan de andere kant een levensgrote kans. De spits van Heerenveen omspeelde doelman Rody de Boer. Veerman kon vervolgens makkelijk binnen schieten, maar hij raakte de bal volledig verkeerd, zodat een verdediger alsnog kon opruimen.
In de twaalfde minuut was het raak voor ADO Den Haag. Marengo draaide vanaf de linkerkant van het veld naar binnen. Met zijn rechtervoet schoot de buitenspeler vervolgens prachtig tegen de touwen. Van der Steen bleek kansloos.
In het vervolg van de eerste helft konden er voor beide doelen kansen genoteerd worden. Zo waren Veerman, Michel Vlap en Rewan Amin namens Heerenveen dichtbij de gelijkmaker, maar de afronding was niet zuiver genoeg. Voor ADO Den Haag hadden Marengo en Mathias Gehrt nog kunnen scoren. Eerstgenoemde mikte een paar meter over. Gehrt zag zijn lobje ook over het doel verdwijnen. Ruststand 1-0.
ADO Den Haag had het in de tweede helft een stuk lastiger met Heerenveen. Weliswaar kreeg Van der Heijden direct na de pauze dé kans de voorsprong uit te breiden (hij mikte enkele centimeters naast), maar veel gevaarlijker zou de thuisploeg niet worden. De Friezen creëerden wel genoeg mogelijkheden. Twee daarvan leverden ook doelpunten op. In de 54e minuut kopte Morton Thorsby raak. Zes minuten daarna zette invaller Jordy Bruijn Heerenveen op 1-2 via een schuiver in de lange hoek.
Het ‘Haags Kwartiertje’ gebruikte ADO Den Haag om er een slotoffensief uit te gooien. Zo hadden Amatkarijo en invaller Donovan de Groot nog de gelijkmaker op hun schoen. Eerst redde Van der Steen, De Groot schoot naast. Vlak voor tijd leek Van der Heijden dan toch voor het punt te zorgen, maar de spits volleerde voor een leeg doel naast. Verder kwam ADO Den Haag niet. Daarmee was de zege voor Heerenveen een feit.

Het duurt nog even voordat het tweede team van ADO Den Haag weer een wedstrijd gaat afwerken. Dat is om precies te zijn op maandag 19 september. Dan reist de ploeg van Van Weelden af naar Friesland voor de confrontatie met Cambuur Leeuwarden 2. De aftrap vindt om 18.30 uur plaats.

ADO Den Haag 2 – sc Heerenveen 2 1–2 (1-0)

Scoreverloop: 12. Marengo 1-0, 54. Thorsby 1-1, 60. Bruijn 1-2

Scheidsrechter: Robin Gansner

Opstelling ADO Den Haag 2: De Boer; Ebuehi, David, Bakker, Hevel; El Mahdioui, Gehrt, Jansen (46. Den Otter); Amatkarijo (84. Van Schaik), Van der Heijden, Marengo (46. De Groot)

Opstelling sc Heerenveen 2: Van der Steen; Schoop, Gartenmann, Voest, Cavlan; Amin, Vlap, Huizing; Thorsby, Veerman, Zahovic

Fotografie: Eric Verhoeven