ADO Den Haag 2 - 1 SK Beveren
  • Oefenduel
  • Vrijdag 22 juli 2022 19:00u
  • Sportpark De Lok

ADO Den Haag heeft ook de vierde oefenwedstrijd deze voorbereiding gezegevierd. Op het terrein van TEC Tiel werd SK Beveren met 2-1 opzij gezet. Bij rust stonden de Hagenaars met 0-1 achter, maar na rust boog ADO Den Haag door goals van Severina en Catic de achterstand om in 2-1. Dit bleek ook de eindstand en zo is trainer Dirk Kuijt nog steeds ongeslagen.

Op Sportpark De Lok ging het duel tussen ADO Den Haag en SK Beveren meteen goed van start. Vanaf het eerste fluitsignaal waren beide teams meteen fel en scherp. Duels werden niet geschuwd en de intensiteit was vrij hoog voor een oefenduel. Tot grote kansen leidde dit de eerste tien minuten nog niet, maar daarna was het Verheydt die natuurlijk met zijn hoofd het doel van Beveren onder vuur nam. De bal had alleen te weinig snelheid om het de doelman lastig te maken. Tien minuten later lieten de Belgen zich voor het eerst zien voor het doel van Wentges. Namens SK Beveren was het Hoggas die hard schoot in de korte hoek. Doelman Wentges moest voor het eerst in actie komen en deed dat naar behoren. Ook vijf minuten later was Wentges zijn tegenstander de baas. Maderner stoomde op naar het vijandelijke doel, maar Wentges was snel uitgekomen en gooide zijn lichaam ervoor.

220722ab37349

Helaas had Wentges, die zeer goed stond te keepen, geen antwoord op de kopbal van Vukotic in de 31e minuut. De aanvoerder van de Belgische tweedeklasser kopte een vrije trap knap raak in de verre hoek. Het was in een fase dat Beveren sterker werd en ADO Den Haag steeds vaker achteruit werd gedrukt. Zo kreeg Hogga de ruimte om een kans te creëren. Vanuit de tweede lijn nam hij het doel met een harde knal onder vuur en wederom stond Wentges op de goede plek.

220722ab37370

In de rust bleef Esajas achter in de kleedkamer en voor hem in de plaats kwam Komljenovic het veld binnen. In de laatste fase van de eerste helft was Beveren de betere ploeg, maar na de theepauze was dat wel anders. ADO Den Haag begon sterk en wist al snel de gelijkmaker binnen te schieten, en hoe. Severina kon aanleggen en schoot van afstand heerlijk raak met een afdraaiend schot in de rechter hoek. ADO Den Haag bleef ook de betere ploeg en liet de opponent amper meer toe op zijn eigen helft. Voor wat extra aanvallende kracht besloot hoofdtrainer Dirk Kuijt voor het laatste half uur Zwarts zijn officieuze debuut te laten maken. De gehuurde aanvaller kwam het veld in voor doelpuntenmaker Severina. Ondertussen had Michael Mulder, gisteren op huurbasis vertrokken naar de tegenstander van vanavond, zijn entree gemaakt in het veld.

De laatste twintig minuten beloofden nog spannend te worden met twee ploegen die allebei genoeg kansen kregen op een treffer. Door goed keeperswerk en soms wat ongeluk gebeurde dat lange tijd niet tot in de 82e minuut. Zwarts ontsnapte aan zijn verdediger en zag de snelle Catic vrijlopen. Met een goede voorzet bediende Zwarts zijn ploeggenoot perfect en Catic kon van dichtbij binnen schieten: 2-1. Dit bleek ook de eindstand en zo won ADO Den Haag het vierde oefenduel op rij.

ADO Den Haag – SK Beveren (2-1)

Scoreverloop: 31. Vukotic 0-1, 50. Severina 1-1, 82. Catic 2-1

Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Rodríguez, Werker, Carlson, Owusu (72. Siereveld); Wehrmann, Klas (72. Dicke), Esajas (46. Komljenovic); Severina (62. Zwarts), Verheydt (72. Broekhuizen), De Waal (72. Catic)

Opstelling SK Beveren: Brondeel; Mertens, Tshimanga, Hoggas, Wuytens; Maderner, Ribeiro (52. Mulder), Corryn; Vukotic, Fall, Verstraete (52. Barry)

Auteur: Rokus Driesen