ADO Den Haag 0 - 0 TOP Oss
  • Vrijdag 16 december 2022 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag en TOP Oss hebben in een weinig enerverend duel met 0-0 gelijkgespeeld. De Haagse ploeg kreeg, zeker in de eerste helft, de meeste kansen, maar kon het nooit echt een vuist maken tegen de Ossenaren. Broekhuizen maakte tien minuten voor tijd nog wel zijn debuut. Verder waren er weinig hoogtepunten en eindigde het laatste duel van 2022 in een gelijkspel.

Bij de eerste thuiswedstrijd als trainer van ADO Den Haag kon Dick Advocaat niet beschikken over maar liefst acht spelers. Breinbrug en Werker waren voor dit duel geschorst. Verheydt, Van Mil, Komljenovic, Kishna, Kemper en Wentges waren er vanwege een blessure niet bij en keken zij toe vanaf de tribunes. Zodoende startte ADO Den Haag met een aantal nieuwe namen ten opzichte van de wedstrijd tegen Almere City FC. Denzel Hall keerde terug van ziekte in de basis en Asante schoof door naar de plek van Werker. Op het middenveld vervingen Esajas en Klas de afwezige Kishna en Breinburg. Sellouki kon opnieuw rekenen op een basisplaats. Doelman Luuk Koopmans maakte na lange tijd zijn terugkeer in de startopstelling, uitgerekend tegen de club uit zijn geboorteplaats.

lr221216ab14086

Voorafgaand aan het duel werd door middel van artiesten en vuurwerk feestelijk stilgestaan bij het 45-jarig bestaan van Midden-Noord. De sfeer zat er daardoor meteen goed in en was men klaar voor wat men hoopte: spektakel op het veld. Helaas viel dat in het eerst kwart van de wedstrijd tegen de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie nogal tegen. Van beide kanten waren er geen kansen te noteren tot aan halverwege de eerste helft. Hierna veranderde dit en was het ADO Den Haag dat het heft in handen nam.

Het offensief van de thuisploeg startte met een hoekschop die via een goede pass van Finn van Breemen voor de voeten van Joël Zwarts kwam, vlakbij het doel. De buitenspeler raakte de bal aan de onderkant waardoor deze te hoog ging en over het doel van TOP Oss vloog. Een minuut later kwam ADO er opnieuw uit en dit keer werd Bilate weggestuurd aan de linker kant van het veld. De spits, en aanvoerder, behield goed het overzicht en gaf een afgemeten voorzet op het hoofd van Sellouki. De Fransman kopte helaas in de handen van doelman Thijs Jansen.

Het Haagse offensief zat er nog niet op. Een bal vanaf de zijkant kwam via de kluts voor de voeten van Bilate die met een laag schot het de keeper van de Ossenaren niet lastig genoeg kon maken. Twee minuten later was de vierde kans in vijf minuten voor de Hagenaars daar. Dit keer was het centrale verdediger Van Breemen die het met een halve omhaal probeerde. Het kunststukje van de jongeling werd niet beloond moet een doelpunt.

lr221216ab15360

Na deze laatste mogelijkheid viel de Haagse storm een beetje stil en kwamen de Brabanders weer terug in het spel. Behalve een schot van Toshio Lake in de 40e minuut creëerde de ploeg van trainer Kristof Aelbrecht niet veel. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg ADO via Sellouki weer een dot van een kans. De bal werd van richting veranderd en Oss-goalie Jansen zag de poging tot zijn opluchting in het zijnet belanden. Het bleek het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Na de rust begonnen beide ploegen ongewijzigd aan de start. Ook het spelbeeld had veel weg van de eerste fase van de wedstrijd. Pas na het eerste kwartier creëerde ADO Den Haag het eerste gevaar. Zwarts kon koppen na een goede voorzet van de ingevallen Catic, maar Jansen kon makkelijk vangen. Naast Catic was ook De Waal ingekomen voor Sellouki. ADO Den Haag had een licht overwicht in de tweede helft, al kon de Haagse ploeg niet echt een vuist maken tegen de bezoekers. Het duel speelde zich vooral af op de helft van TOP Oss. Toch kwam de Brabantse verdediging amper in gevaar.

Nadat Wehrmann twintig minuten voor tijd erin werd gebracht, mocht ook Broekhuizen tien minuten later zijn opwachting gaan maken. Broekhuizen kwam erin voor Joël Zwarts en dat betekende het debuut van de geboren Leidenaar in de hoofdmacht van ADO Den Haag. Een mooi moment voor hem en zijn familieleden die zijn debuut vanaf de tribunes met luid gejuich ontvingen. Helaas waren er verder weinig hoogtepunten te vermelden in de tweede helft. Hoe verder de klok wegtikte, hoe meer het erop ging lijken dat deze wedstrijd zou gaan eindigen met de stand waarmee het ook begon. Dit bleek het geval en eindigde het laatste duel van het -zeker niet saaie- jaar 2022 met een saai gelijkspel.