SC Telstar 0 - 0 ADO Den Haag
  • Vrijdag 11 november 2022 20:00u
  • BUKO Stadion

ADO Den Haag is blijven steken op een gelijkspel tegen Telstar. Kansen voor een doelpunt waren er aan beide kanten genoeg, maar het miste vanavond aan precisie en ook wat fortuin aan Haagse zijde. Daarbij kreeg Absalem een half uur voor tijd een rode prent voor het vasthouden van een doorgebroken speler en werd het voor de bezoekers nog moeilijker om de zege mee te nemen. Met een fantastische save in de laatste minuut zorgde Wentges dat het doel schoon bleef en in ieder geval een punt mee naar Den Haag ging.

Op deze koude Sint-Maarten in het Buko Stadion ging ADO Den Haag van start met een aantal nieuwe namen ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen VVV-Venlo. Bilate mocht in de punt van de tweemans aanval beginnen in plaats van de geschorste Verheydt. Daarbij nam de 31-jarige aanvaller de aanvoerdersband ook over van onze clubtopscorer. Achterin mocht Catic beginnen als rechter wingback en op het middenveld waren Klas, Wehrmann en Esajas gepositioneerd. Door een blessure moest Breinburg verstek laten gaan voor dit duel. Daarentegen keerde Ricardo Kishna wel weer terug in de wedstrijdselectie.

lr221111ab24659

De beginfase begon attractief en na 50 seconden had Catic al bijna de score geopend. De rappe buitenspeler had de kans om te schieten en mikte voorlangs. Vervolgens liet Telstar zich aan de andere kant zien. Min kon zijn voet krijgen achter een prima voorzet vanaf links, maar die poging ging recht op Wentges af. Een tweede waarschuwing voor de bezoekers volgde niet veel later. Telstar ging echter slordig om met een situatie waar meer in zat. In de eerste achttien minuten volgden de kansen elkaar op. In de elfde minuut was er een scrimmage voor de neus van Telstar-doelman Houweling, echter kon ADO niet afwerken.

En na twee goede kansen binnen één minuut van zowel ADO Den Haag als Telstar kreeg de ploeg van trainer Dirk Kuijt misschien wel de grootste mogelijkheid tot dan toe. Severina werd weggestoken waarna hij de goed vrij lopende Bilate met een fantastische bal wist te bereiken. De ervaren spits kapte zijn man uit en kon uithalen. De goalie uit Velsen-Zuid stond goed opgesteld en had met een goede reflex een antwoord in huis. Plet, aanvoerder bij De Witte Leeuwen, kon luttele minuten later oog in oog met Wentges schieten, maar daar zat Van Breemen met een geweldige. ingreep tussen. Het was duidelijk een wedstrijd die alle kanten op kon en was het een wonder dat er na een half uur nog geen doelpunt was gevallen op het kunstgrasveld in Velsen-Zuid.

lr221111ab16084

Vijf minuten voor rust leek de brilstand echt te sneuvelen toen Bilate voorin een bal onderschepte en alle tijd had om één op één met de keeper een hoek uit te zoeken. Het vizier stond blijkbaar nog niet op scherp; het harde lage schot ging namelijk naast. De rust naderde en de Hagenaars kregen nog één enorme kans via Severina. Catic liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien met een enorme sprint en koos daarna de uitstekende optie om Severina op de rand van het strafschopgebied aan te spelen. Het vervolg was hetzelfde als even daarvoor: de bal trof weer geen doel waar er meer in zat. Daar had ADO tot twee keer toe een uitgelezen mogelijkheid om zichzelf te belonen, maar lukte dit beide keren wonderbaarlijk niet.

ADO Den Haag begon ongewijzigd, maar met dezelfde drang naar een doelpunt in de tweede helft. Bij de thuisploeg was Boussakou in het veld gekomen, een speler met een verleden bij de club uit Den Haag. Zo stond er naast Jonathan Mulder nog een ex-speler van ADO Den Haag bij Telstar op het veld. Het tweede bedrijf begon net zoals de eerste met veel kansen. Wentges voorkwam met snel uitkomen na vijf minuten spelen de 1-0 toen Plet alleen op het doel af ging.

lr221111ab15923

Met nog een half uur te spelen werd Kishna in de ploeg gebracht voor Wehrmann. De Hagenaar had meteen een paar mooie ballen, ook al was dat niet makkelijk op het stroeve kunstgras. Echter kreeg de bezoekende ploeg een harde tik te verwerken. Boussakou werd de diepte in gestuurd en Absalem sloeg in de achtervolging en de linkervleugelverdediger probeerde vervolgens te verhinderen dat hij door kon lopen en hield licht vast. De speler van Telstar ging meteen naar de grond en Vos had maar kort nodig om de rode kaart uit zijn achterzak te pakken. ADO moest vanaf dat moment met tien man verder, terwijl er nog minstens 25 minuten te spelen waren.

lr221111ab16440

Het was duidelijk dat het lastig karwei ging worden om de drie punten mee te nemen uit Noord-Holland. Waar ADO Den Haag voor de rode kaart nog dreiging had, was het daarna vooral Telstar dat de bal in bezit had en het vijandelijke doel op zocht. De bezoekers probeerden in de omschakeling gevaarlijk te worden met de snelheid van bijvoorbeeld Severina of Catic. Tien minuten voor rust was zo’n omschakelmoment waarbij Kishna een hoofdrol had en goed het overzicht behield door de meegekomen invaller Reinders aan te spelen. De jonge verdediger probeerde het in één keer en zag zijn bal maar net langs het doel vliegen. Het geluk was vandaag bepaald niet aan Haagse zijde. Een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Telstar nog een enorme kans. Maar door fantastisch optreden van Wentges bleef het doel schoon. In de blessuretijd werd het nog even spannend en konden beide ploegen een late winnende goal maken. Dit gebeurde echter niet en dus deelde ADO Den Haag vanavond de punten met Telstar.