Helmond Sport 2 - 1 ADO Den Haag
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Vrijdag 28 oktober 2022 20:00u
  • GS Staalwerken Stadion

ADO Den Haag heeft een teleurstellende nederlaag geleden tegen Helmond Sport. Na drie ongeslagen competitiewedstrijden ging de Haagse ploeg in Helmond met 2-1 onderuit. In de eerste helft openden de Helmonders al snel de score waarna Hall tien minuten na rust de ploeg op gelijke hoogte bracht. Kaars, die eerst nog een penalty gestopt zag van Wentges, schoot met een lage schuiver raak en dompelde het aanwezige uitvak in rouw.

Bij dit duel tegen Helmond Sport startte ADO Den Haag met vijf verdedigers in de basis. Verder stond Ricardo Kishna ook aan de aftrap na een aantal weken blessureleed. Aan de andere kant begon er een hele bekende naam: Tom Beugelsdijk. De Haagse verdediger moest in dit duel de confrontatie aangaan met Thomas Verheydt, een andere echte Hagenees.

lr221028ab10351

ADO Den Haag was voor aanvang van deze wedstrijd al vier keer ongeslagen in beker en competitie. Daar was in de beginfase echter niet veel van terug te zien. De Hagenaars startten slap en kregen na vier minuten al een eerste tegentreffer te incasseren. Hall wilde de bal terugleggen, maar daar had Rodríguez niet op gerekend. De bal schoot door, Helmond Sport kon onderscheppen en vervolgens zette Kaars met één simpele pass Lorentzen voor de keeper. De Brabantse aanvaller schoot van dichtbij diagonaal raak achter Wentges.

Na die vroege 1-0 leek ADO Den Haag nog steeds niet helemaal bij de les, want drie minuten later hadden de Helmonders een volgende grote kans. Wentges pakte het schot van Kaars goed. De 126 supporters in het uitvak waren in de hele eerste helft goed te horen en dit leek de Haagse ploeg te helpen. Na twaalf minuten kreeg het namelijk een enorme kans via Severina die plots een zee van ruimte had. Helaas kon de buitenspeler zijn voet niet lekker achter de bal krijgen waardoor het schot een makkelijke prooi was voor Havekotte, ook oud-speler van de bezoekers.

lr221028ab23509

Halverwege de eerste helft zette ADO weer eens aan en kreeg Kishna de kans om de gelijkmaker te maken. Helmond Sport-doelman Havekotte kwam echter snel zijn doel uit en daardoor was de hoek te klein geworden voor Kishna om af te maken. In de laatste fase tot aan de rust gebeurde er niet veel meer. Beugelsdijk hield de boel achterin aardig dicht en grote kansen werden er -aan beide kanten- niet gecreëerd.

De geel-groenen wisten dat het na rust een stuk beter moest. Met het inbrengen van Catic voor Rodríguez liet Dirk Kuijt zijn ploeg in ieder geval wat aanvallender spelen. Invaller Catic had na 45 seconden spelen al bijna een assist op zijn naam. Hij legde de bal precies op tijd terug op Verheydt en die kon meteen schieten. Met een knappe redding voorkwam Havekotte de 1-1.

ADO Den Haag speelde een stuk sterker dan voor rust en had vanaf het begin de overhand en het was wachten tot de gelijkmaker viel. Uitgerekend Hall zorgde in minuut 55 voor de 1-1 met een knap doelpunt. De rechtervleugelverdediger onderschepte een afgeslagen voorzet en punterde daarna knap raak. Een fijne opsteker voor hem en ook voor ADO Den Haag dat zich in de tweede helft leek op te richten.

lr221028ab10886

Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Helmond Sport bij de eerste keer dat ze in de buurt kwamen van het Haagse doel een penalty mee. Wentges probeerde in het strafschopgebied weg te boksen en zou daarbij een Helmondse aanvaller hebben geraakt. Blank wees resoluut naar de stip en zo mocht Kaars het gaan proberen vanaf elf meter. De spits mikte in de hoek, maar Wentges zat er fantastisch bij. De penaltykiller pakte niet voor het eerst in zijn nog prille carrière een penalty. Helaas was de knappe save niet veel waard, aangezien Helmond Sport vijf minuten later alsnog op voorsprong kwam. Met een laag schot vanaf de rand van de zestien vond Kaars wel het net: 2-1.

Voor de tweede keer deze wedstrijd moest ADO Den Haag een achterstand goed zien te maken. De vraag was alleen of het veerkracht kon tonen na die harde tik. De kansen op de 2-2 kwamen er in ieder geval wel. Verheydt kon tien minuten voor tijd inkoppen op aangeven van Catic, maar zag de bal net over gaan. De hoop in een resultaat zakte met de minuut weg. Wellicht maakte de Haagse ploeg ook geen aanspraak op de drie punten, maar een gelijkspel zat er vanavond ook niet in. Ook niet in de laatste minuut toen zelfs Wentges meeging voor een laatste corner. Het betekende het einde van een ongeslagen reeks van vier wedstrijden.