ADO Den Haag 2 - 2 De Graafschap
  • Vrijdag 21 oktober 2022 20:00u
  • Bingoal Stadion

Het is ADO Den Haag in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap niet gelukt de derde zege op rij te boeken. Wehrmann bracht ADO Den Haag op voorsprong maar De Graafschap draaide de achterstand om in een voorsprong. Uiteindelijk was het Esajas die in het Haags kwartiertje de gelijkmaker binnenschoot. ADO Den Haag zette aan maar moest toch genoegen nemen met één punt.

Door een in de bekerwedstrijd opgelopen blessure was Hall niet inzetbaar voor de wedstrijd tegen De Graafschap. Zijn plek op de rechtsbackpositie werd ingenomen door Rodríguez. Verder keerde Klas terug na zijn schorsing waardoor De Waal weer plaats nam op de bank. Het middenveld werd gecomplementeerd door Wehrmann en Breinburg.

lr221021ab17233

ADO Den Haag – De Graafschap is altijd een mooi affiche. Echter was het, voor aanvang van deze speelronde, een duel tussen de nummer 13 en nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie. Een positie waar beide ploegen zeker niet tevreden over zijn en de punten daarom goed konden gebruiken. De wedstrijd ging wat afwachtend van start, maar de eerste kans was ook bijna een goal. Een corner van Wehrmann kwam bij Verheydt terecht die de bal op zijn borst aannam en uithaalde. Jurjus had een katachtige redding in huis en redde het prima schot uit de bovenhoek. In de hoekschop die hierop volgde was het opnieuw de Haagse spits die het doel onder vuur nam en dit keer met zijn hoofd. De kopbal in de rechterhoek was een prooi voor doelman Jurjus.

lr221021ab17342

Halverwege de eerste helft kwam het duel een beetje los en volgde al snel de eerste mogelijkheid voor de gasten uit Doetinchem. Alexander Büttner ramde de bal van afstand naast het doel van Wentges. Vrij snel hierna werd er een goede aanval van de thuisploeg aan de linkerkant van het veld, opgezet door Absalem en Severina. De linksbuiten trok het strafschopgebied binnen en zag Wehrmann vrij staan. De Hagenaar ontving de bal, koos een hoek uit en schoot kalm raak in de rechterhoek. Het betekende het eerste doelpunt van de in Den Haag geboren en getogen middenvelder. Lang konden de Hagenaars echter niet genieten van de voorsprong genieten, want vijf minuten later was het 1-1. Önal kon uit de draai schieten en vond het net met zijn schot. De aanvaller had de bal in zijn voeten gekregen nadat deze maig was uitverdedigd door de club uit Den Haag.

Een gelijke stand was op zich niet heel gek, aangezien beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren. Voor rust had er toch zomaar gescoord kunnen worden. Wehrmann kon zijn tweede maken en mikte alleen vol op de keeper. Aan de andere kant was De Graafschap nog wat dichterbij een treffer. Neghli pegelde van afstand niet ver naast.

lr221021ab17900

Na de rust bleef Absalem achter in de kleedkamer en nam Bilate zijn plek in op het veld. De Graafschap nam in de tweede helft het heft in handen en had in de openingsfase het meeste de bal. Daarentegen ging ADO wat meer achteruit hangen en loerde het op een tegenaanval. Na een kwartier spelen kregen de manschappen van trainer Dirk Kuijt een corner welke werd over gekopt door Asante. Ook Thomas Verheydt leek naar de voorzet te gaan, maar Asante was hem voor. Vrijwel meteen hierna kregen de bezoekers een enorme mogelijkheid om op voorsprong te komen. Neghli kreeg veel ruimte om te schieten en mikte in een hoek, maar Wentges keerde de inzet zeer fraai.

Het was voor de trainer van ADO Den Haag het moment om twee wissels door te voeren. Wehrmann en Klas werden vervangen door Thomas en Esajas. Ondanks de wisselingen kreeg ADO niet echt grip op de tegenstander. De gasten konden te makkelijk dichtbij het Haagse doel komen en dat werd in de 72e minuut hard afgestraft. Önal, de maker van de eerste, zette zijn ploeg op een 1-2 voorsprong door volkomen vrijstaand bij de tweede paal binnen te tikken. Het antwoord volgde snel van de ploeg uit Den Haag. Catic had een schitterende actie in huis en zette de Doetinchemse verdediging te kijk om vervolgens het overzicht te houden en Esajas aan te spelen. De jongeling, die deze week nog zijn contract verlengde, bekroonde zijn toch al bijzondere week met een doelpunt.

lr221021ab18605

Met nog minstens twaalf minuten en blessuretijd te gaan kon het duel nog alle kanten op. Een spannende slotfase stond hoe dan ook te wachten voor de supporters van beide clubs. Zeker toen Mario Bilate twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd een rode prent te zien kreeg voor een charge op een speler van De Graafschap. Hectische minuten volgden voor de Haagse ploeg en het was dan ook billenknijpen voor alles en iedereen. ADO Den Haag kon uiteindelijk de 2-2 vast houden en zo werd in ieder geval één punt in eigen huis gehouden.