NAC Breda 1 - 2 ADO Den Haag
  • Play-offs
  • Dinsdag 10 mei 2022 18:45u
  • Rat Verlegh Stadion

ADO Den Haag heeft in de eerste ronde van de play-offs in de extra tijd de overwinning over de streep getrokken. Komljenovic wist na een prachtige actie van Janmaat de belangrijke 1-2 te maken.

Door een blessure was Verheydt vanavond niet beschikbaar om te spelen. Kishna was daardoor opgesteld in de spits met aan zijn zijde Pires op links en aan de andere kant Catic.

Het belang van deze confrontatie werd voor aanvang van het duel nog even duidelijk. Met diverse sfeeracties zetten beide supportersgroepen hun ploegen op scherp. Ook in het veld begonnen beide ploegen sterk. Het scheelde niet veel of ADO Den Haag had na vier minuten al op voorsprong gekomen. De snelheid van Catic werd goed op waarde geschat door Kishna en de gelegenheidsspits stuurde de rappe buitenspeler met een prima pass diep. Catic probeerde vervolgens zijn voet achter de bal te krijgen en in de kluts rolde de bal maar net langs de verkeerde kant van de paal.

catic

Twee minuten later waren het de Bredanaars met hun eerste poging. Van Schuppen kreeg de bal door Velanas goed via de borst aangespeeld en schoot recht op doelman Wentges af.

Er brak een wat rustiger spelbeeld aan na de eerste tien minuten en het was lang wachten op de volgende echte mogelijkheid. Die werd pas halverwege de eerste helft gecreëerd door middel van een goede combinatie tussen Kishna en Steijn. Kishna probeerde het met een schot in de verre hoek, maar de bal ging voorlangs. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf zou Kishna niet meer in de spits terug te vinden. De aanvaller ging er bij zitten en kon helaas niet verder. Samy Bourard was zijn vervanger.

ADO Den Haag speelde tot dan toe degelijk en gaf weinig weg achterin. Daarnaast wist het ook steeds meer gevaar te creëren voorin. Dit leidde tien minuten voor rust tot de openingstreffer. Pires werd met een diepe bal weggestuurd en stuitte op de keeper. In de rebound kon Steijn met een beheerst schot de 0-1 binnen schieten en dit werd uitbundig gevierd. Het had er even schijn van dat er buitenspel aan deze goal vooraf ging, al hield de grensrechter zijn vlag omlaag.

juichen

Het duel kwam helemaal los na deze goal. De Rooij kon vrijwel direct de stand gelijk trekken, maar Kemper hield dit tegen door knap te redden net voor de doellijn. De fanatieke supporters op de tribunes lieten van zich horen en ondanks nog wat mogelijkheden en maar liefst drie minuten blessuretijd gingen beide ploegen met een 0-1 ruststand de kleedkamers in.

Na rust werd het spelbeeld van het einde van de eerste helft doorgetrokken. Veel dreiging, passie en strijd op het veld en soms wat slordigheden kenmerkten de eerste fase in de tweede helft. Dhoraso Klas had al snel de marge kunnen verdubbelen. Dankzij Olij werd dit echter voorkomen. Vervolgens kreeg NAC een vrije trap op gevaarlijke positie en werd deze via een speler van ADO Den Haag net naast gewerkt. Het publiek van de thuisploeg schreeuwde om een handsbal maar scheidsrechter Van de Graaf wuifde dit gedecideerd weg.

wentges

Met een gunstige 0-1 tussenstand wist ADO Den Haag dat het goede zaken zou doen als de ploeg van trainer Giovanni Franken dit vol wist te houden. Hoe verder de klok wegtikte tot het einde, hoe meer dat in het voordeel van de bezoekers was. Ondanks dat de Brabanders weinig lieten zien wist NAC een kwartier voor tijd de 1-1 te maken. Maria schoot vanaf de rand van het strafschopgebied keihard binnen. Een domper voor ADO Den Haag dat het duel leek te controleren.

In de slotfase leek het er heel lang op dat er geen winnaar zou komen, maar die kwam er toch! Janmaat zocht de korte combinatie en liep vanaf rechts goed het strafschopgebied in. Zijn voorzet belandde bij invaller Komljenovic die nog één keer moest goedleggen en vervolgens wist binnen te schieten. Daarmee maakte de jarige Komljenovic de hele belangrijke 1-2 en barste een waar volksfeest los op het veld en in het Haagse uitvak.

janmaat

Zaterdag 14 mei om 16:30 uur de return in het Cars Jeans Stadion. We nemen een mooie overwinning mee uit Breda maar zaterdag moeten we in eigen huis de volgende ronde veiligstellen.

Nog vijf finales....één doel. Samen op een missie!

NAC - ADO Den Haag (1-2)
Scoreverloop: 34. Steijn 0-1, 74 Maria 1-1, 90+2. Komljenovic 1-2

Scheidsrechter: Van de Graaf