ADO Den Haag 0 - 0 De Graafschap
  • Zondag 30 januari 2022 16:45u

ADO Den Haag heeft helaas geen drie punten overgehouden aan het thuisduel met De Graafschap. Ondanks het veldoverwicht lukte het, de over het algemeen veelscorende ploeg van Ruud Brood, niet om het net te vinden. Het eindigde zoals het begon (0-0).

Om 16:45 uur was het scheidsrechter Dhr. Nagtegaal die floot voor het beginsignaal. Het thuisdebuut van doelman Hugo Wentges, die de geblesseerde doelman Luuk Koopmans verving, was daarmee een feit. De van een hamstringblessure terugkerende aanvoerder Boy Kemper keerde eveneens terug in de basis, dit ging ten koste van Michael Mulder.

ADO Den Haag nam in de eerste minuten direct het heft in handen en drong aan richting het doel van De Graafschap. In minuut vier was Samy Bourard, met een halve omhaal, dichtbij de 1-0. De voorzet van Amar Catic was op maat, maar zijn inzet vloog net over het doel van doelman Hidde Jurjus.

samy

De mannen van trainer Ruud Brood probeerde de opbouw van De Graafschap in een vroeg stadium te ontregelen door constante druk te geven op de Doetinchemse verdediging. Dit werkte aanstekelijk op de toeschouwers in het stadion, die nog maar is extra van zich lieten horen. In minuut tweeëntwintig was daar echter plots De Graafschap. Na een goede voorzet van Giovanni Korte, was Jeffry Fortes dichtbij het eerste doelpunt. Zijn schot ging tot opluchting van Wentges net naast.

Na vijfentwintig minuten spelen was het De Graafschap speler Jasper van Heertum die de bal te ver voor zich uit schoot. Elia zat er goed tussen en kon hem de bal ontfutselden. In een poging van de verdediger om zijn fout te herstellen raakte de twee met elkaar in botsing waarna Elia naar de grond ging. ‘Dit ziet er niet goed uit’ was wat de fans in het stadion moeten hebben gedacht. Elia kon de wedstrijd niet hervatten en moest het veld per brancard verlaten. Een aderlating voor ADO Den Haag. Zijn vervanger Ricardo Kishna.

elia blessure

Tien minuten voor rust gaat ook Gregor Breinburg zitten. Na een blessure behandeling aan zijn hamstring keert ook hij niet meer terug binnen de lijnen. Zijn vervanger, Tyrese Asante. Zo heeft trainer Ruud Brood noodgedwongen al vroeg in de wedstrijd twee van de drie wisselmogelijkheden in moeten zetten.

Vlak voor rust nog één kans. Na goed voorbereidend werk van Boy Kemper en Thomas Verheydt kwam de bal op het hoofd van Bourard die zijn bal maar ter nauwennood uit de hoek geplukt ziet worden door doelman Jurjus. Na zes minuten blessuretijd floot scheidsrechter Nagtegaal voor de rust.

Na een stroef begin van de tweede helft moet scheidsrechter Nagtegaal voor het eerst naar zijn kaarten grijpen na een te grove charge van Lelieveld op Bourard. Gelukkig kon Bourard wel verder.

ADO Den Haag ging nu echt aanzetten en na een kwartier in de tweede helft was het Kishna die na een fantastische actie spits Verheydt bereikt. De spits waagt een poging richting doel, maar kan de bal niet voldoende snelheid meegeven, vangbal Jurjus. Bij het ingaan van minuut zevenenzestig bereikt Steijn met een handig balletje Kishna die in scoringspositie komt, zijn schot is hard maar net naast het doel.

samy

ADO Den Haag heeft het betere van het spel en dwingt De Graafschap steeds verder terug. De Graafschap lijkt genoegen te nemen met een punt vandaag in Den Haag. Catic komt in minuut drieënzeventig gevaarlijk door aan de rechterkant en levert de bal haarfijn af op het hoofd van Kishna, hij kruipt voor zijn man maar kopt de bal net te hoog.

Tien minuten voor het einde brengt Ruud Brood zijn laatste twee troeven in het veld. Severina en Michael Mulder komen in het veld voor Catic en Kemper. Met nog vijf minuten op de klok bracht Severina de bal goed voor en heeft Bourard de bal voor het inschieten. Hij raakt de bal niet goed en daardoor eindigd de bal recht in de handen van Jurjus. ADO Den Haag neemt wat meer risico om een doelpunt te forceren, ondertussen houdt doelman Wentges zichzelf warm, want druk heeft hij het niet gehad.

Vierde official Mulder geeft aan dat er drie minuten blessuretijd bijkomen. Op dat moment is De Graafschap na een scrimmage, nog wel één keer gevaarlijk, Wentges voorkomt echter dat de inzet van dichtbij er nog invliegt. Scheidsrechter Nagtegaal fluit vervolgens voor het eindsignaal. De clubs delen de punten, daar zal De Graafschap vandaag ongetwijfeld het meest gelukkig mee zijn.