ADO Den Haag 4 - 1 NAC Breda
  • Vrijdag 17 december 2021 20:00u

ADO Den Haag heeft het jaar 2021 op een fantastische manier afgesloten. In eigen huis werd NAC met 4-1 aan de kant gezet en heeft de ploeg van trainer Brood zeven duels op rij gewonnen. Waar beide ploegen in de eerste helft nog aan elkaar gewaagd waren, liep ADO Den Haag in de tweede helft weg bij de bezoekers. Verheydt en Bourard maakten beide twee doelpunten. Spits Verheydt is nu zeven duels op rij trefzeker en heeft na vanavond een clubrecord in handen.

Door de blessure van Boy Kemper begon ADO Den Haag met wat wijzigingen aan het duel met de nummer 9 van de Keuken Kampioen Divisie. Daryl Janmaat begon als rechtsback, terwijl Michael Mulder een plek centraal in de verdediging had. Gregor Breinburg keerde juist weer terug van de lappenmand en nam zijn plek op het middenveld weer in.

NAC was de ploeg die het eerste gevaar stichtte van de wedstrijd. Thom Haye, die afgelopen dinsdag nog een vrije trap erin schoot, ging achter de vrije bal staan maar zag zijn poging voorlangs schieten. De eerste kans die de thuisploeg kreeg was meteen raak. Linksbuiten Besuijen bracht Verheydt met een voorzet perfect in stelling en de clubtopscorer knikte raak: 1-0. Met dit doelpunt heeft hij een nieuw clubrecord in handen. De geboren Hagenaar is de eerste in de clubgeschiedenis die zeven officiële duels achter elkaar scoort namens ADO Den Haag. Al had NAC in de eerste fase van de wedstrijd een licht overwicht, de meeste mogelijkheden waren voor de Hagenaars. Zo nam Kishna een paar minuten later het doel onder vuur en kon Olij, die uitgeroepen werd tot beste keeper van de tweede periode, makkelijk redding brengen.

Zo’n tien minuten daarna ging Steijn op pad in het vijandelijke doelgebied en geen verdediger die hem in eerste instantie kon afstoppen. Net voordat hij wilde uithalen werd de bal onderschept. En nadat ex ADO-speler Haye al gevaarlijk werd via een vrije trap die door Koopmans werd gepareerd, was het bij de volgende kans wel raak. De middenvelder zocht de combinatie met Seuntjens en kon, nadat hij hem perfect terug kreeg, uithalen in de verre hoek voor de gelijkmaker. Het antwoord van ADO Den Haag was vrij snel na de gelijkmaker gevaarlijk. Breinburg zag goed dat Klas klaar stond om het doel onder vuur te nemen en laatstgenoemde schoot van afstand. Doelman Olij kon de bal met wat moeite keren. Voor rust waren de Brabanders nog eenmaal voor het doel van Koopmans te vinden met een mogelijkheid. Moreno Rutten kon een lange bal van ver goed aannemen in het strafschopgebied en ook nog schieten, maar Amofa haalde de angel uit het schot.

Na rust bleef Janmaat in de kleedkamer achter. Voor hem in de ploeg kwam Samy Bourard. ADO Den Haag kwam niet helemaal scherp uit de startblokken en na een halve minuut in de tweede helft kon NAC op voorsprong komen. Velanas schoot wild over en de Hagenaars konden opgelucht adem halen. Al snel herpakte de formatie van Ruud Brood zich. Besuijen, die ook al bij de eerste goal betrokken was, maakte een goede actie in de 16 waar, na NAC-verdediger Rutten zich genoodzaakte voelde aan de noodrem te trekken: strafschop ADO. Thomas Verheydt mocht aanleggen voor zijn tweede van de avond en deed dat onberispelijk. Hij mikte de bal hard in de linker bovenhoek.

Niet veel later had Besuijen zijn goede spel kunnen belonen met een doelpunt. Een goede redding van Olij zat een goal van de rappe linksbuiten in de weg. Die 3-1 liet niet lang op zich wachten na een goed uitgevoerde corner. Verheydt kopte eerst goed naar de hoek en Olij zat er nog aan. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Bourard die de marge naar twee goals verschil bracht. De goals stonden in lijn met het krachtsverschil tussen de twee ploegen in de tweede helft. ADO Den Haag speelde beter dan in de eerste helft en af en toe waren er hele goede combinaties en acties te zien. Achterin hield de Haagse defensie de boel ook goed dicht.

In het Haags Kwartiertje ging ADO Den Haag op zoek naar de vierde goal van de avond. Bourard zag eerst een goed schot net naast het NAC-doel gaan en een paar minuten voor het einde was het toch raak. Kishna wachtte op het juiste moment en bediende Bourard perfect. De Belgische middenvelder bleef koel en schoof zijn tweede treffer binnen. Een heerlijke manier om het laatste duel van het jaar te eindigen.

ADO Den Haag – NAC
Scoreverloop: 11. Verheydt 1-0, 36. Haye 1-1, 53. Verheydt (pen.), 2-1, 59. Bourard 3-1, 88. Bourard 4-1

Scheidsrechter: Van der Laan