Jong FC Utrecht 1 - 4 ADO Den Haag
  • Maandag 06 december 2021 20:00u
  • Stadion Galgenwaard

ADO Den Haag is de decembermaand goed begonnen. Bij Jong Utrecht ging de ploeg van Ruud Brood er met de volle buit vandoor. De vijfde overwinning op rij, iets dat sinds 2011 niet meer was voorgekomen. In een koud en nat Galgenwaard werd het 1-4. De Hagenaren zaten al na een kwartier op rozen toen de bezoekers via twee eigen doelpunten op 0-2 kwamen. Nadat Verheydt begin tweede helft de 0-3 op het scorebord zette was het uiteindelijk Catic die de vierde Haagse treffer voor zijn rekening nam. Mallahi redde de eer voor de ploeg uit de Domstad.

De bezoekers gingen vliegend van start en de kansen stapelden zich al snel op. De eerste mogelijkheid voor het Utrechtse doel deed zich in de vijfde minuut voor. Verheydt kopte na een voorzet van Besuijen hard op doel, maar doelman De Keijzer kon redding brengen. Een minuut later dook Verheydt opnieuw op in het strafschopgebied en kreeg de punt van zijn schoen tegen de bal, de bal ging echter net over de goal. Vrij snel hierna was het wel raak. Kishna nam het doel onder vuur en zijn poging werd getoucheerd door Jong Utrecht-verdediger Culhaci waarna deze in de rechterhoek belandde. ADO Den Haag ging na deze openingstreffer gestaag door en bleef drukken. Dit leidde al snel tot de volgende mogelijkheid. Bourard gaf gevaarlijk voor vanaf links op Verheydt , maar de ADO-spits kon er net niet bij. Het leek er op dat de topscorer daarvoor werd vastgehouden. In minuut 15 volgde de tweede Haagse treffer. Een zeer fraaie aanval die door Besuijen aan de linkerkant van het veld werd opgezet belandde uiteindelijk voor de voeten van Kishna. Die aarzelde niet en schoot binnen via Ikeshita van Jong Utrecht.

Kishna was halverwege de eerste helft dichtbij zijn tweede van de avond. Een afdraaiende voorzet van Besuijen belandde bij Kishna die knap aannam en uithaalde in het zijnet. ADO Den Haag nam pas na een half uur wat gas terug waardoor de ploeg van trainer Kalezic even op adem kon komen. Pas in de 36e minuut was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Verdediger Van den Berg probeerde het vanaf de rand van de 16-meter. Koopmans zag tot zijn opluchting de bal voorlangs schieten en hoefde dus nog niet in actie te komen. De laatste tien minuten tot aan de rust gebeurde er weinig noemenswaardigs.

Na de rust zagen we Bourard niet meer terug op het veld komen en zijn plaats werd ingenomen door Eljero Elia. Al snel in de tweede helft was het duidelijk dat ADO Den Haag niet van plan was het rustiger aan te gaan doen. Na vijf minuten was het dan ook voor de derde keer raak. Verheydt zette de 0-3 op het bord, de nummer 9 plukte de bal met zijn hoofd net weg voor sluitpost De Keijzer waarna deze rustig het doel inrolde. Na dit doelpunt werden de Domstedelingen wat gevaarlijker en inmiddels was het ook gaan sneeuwen in de Galgenwaard. Het offensief van Jong Utrecht leidde tot een aantal kleine kansen, maar de Haagse defensie bleef sterk. Naarmate het harder begon te sneeuwen werden de groen-gelen ook sterker. Zowel Elia als Catic waren in korte tijd dichtbij de 0-4. Voor laatstgenoemde was het ruim vijf minuten hierna wel raak. Kemper slingerde de bal in het strafschopgebied en daar verlengde Catic deze in de rechterhoek. Als het duel nog niet op slot was, dan was het dat nu wel. Een tegentreffer via Mallahi kon daar ook geen verandering meer in brengen.

Jong FC Utrecht - ADO Den Haag
Scoreverloop: 7. Culhaci (eigen doelpunt) 0-1, 15. Ikeshita (eigen doelpunt), 51. Verheydt, 77. Catic 0-4, 79. Mallahi 1-4

Scheidsrechter: Ruperti