ADO Den Haag 3 - 2 Feyenoord
  • Zondag 02 mei 2021 12:15u

ADO Den Haag heeft vriend en vijand verbaasd door in het eigen Cars Jeans Stadion drie punten te pakken tegen Feyenoord. Ondanks een valse start vocht het team van Ruud Brood zich knap terug in de wedstrijd en wist het dankzij treffers van Nasser El Khayati (twee keer, waaronder een strafschop) en Jonas Arweiler met 3-2 te winnen.

Zonder de geschorste Marko Vejinovic en de niet fitte Ricardo Kishna liep ADO Den Haag al snel in de wedstrijd achter de feiten aan. Binnen vijf minuten kwam Feyenoord namelijk al op voorsprong, nadat Robert Bozenik een voorzet van Orkun Kökcü via de onderkant van de lat in het doel wist te koppen: 0-1.

Het duurde echter niet lang voordat de stand weer gelijk getrokken was. Vicente Besuijen onderschepte een verkeerde inspeelpass van Leroy Fer op het middenveld en stuurde Arweiler de diepte in. De aanvaller had vervolgens geen moeite om Justin Bijlow te passeren: 1-1.

Ondanks dat Feyenoord eerst nog gevaarlijk werd via een vrije trap van Kökcü en Martin Fraisl een prima reflex in huis had, kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd. Na een half uur spelen kreeg het zelfs een strafschop, toen Milan van Ewijk in het zestienmeterbied werd gevloerd. El Khayati ging achter de bal staan en schoot de toegekende penalty koelbloedig binnen: 2-1.

Ook in het laatste kwartier van het eerste bedrijf was het vooral de thuisploeg die van zich deed spreken. Zo viel een scherp genomen corner van de sterk spelende John Goossens net niet goed voor de inlopende Shaquille Pinas en verdween een uithaal van Kees de Boer snoeihard in het zijnet. Toch werd de rust met deze 2-1 voorsprong bereikt.

In de tweede helft ging de ploeg van Dick Advocaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De Haagse coach bracht direct bij aanvang drie verse krachten in zijn ploeg, maar moest toezien hoe ADO Den Haag na een uur spelen de marge zelfs op twee bracht. Besuijen ontving de bal, gaf hem mee aan El Khayati, die Bijlow wederom kansloos liet: 3-1.

Gesterkt door deze ruime voorsprong pakte ADO Den Haag meteen door. Invaller Michiel Kramer probeerde het van afstand en zag Bijlow moeite hebben om het schot onder controle te krijgen. Kort daarna had Youness Mokhtar een riante mogelijkheid om het duel definitief te beslissen. De invaller kreeg de bal van Boy Kemper op een presenteerblaadje, maar had de pech dat zijn inzet via een Feyenoord-been enkele centimeters naast de verkeerde kant van de paal belandde.

Aan de andere kant was het in de tegenstoot wél raak. Na een voorzet kwam de bal bij de tweede paal terecht en kopte Nicolai Jørgensen de aansluitingstreffer achter Fraisl: 3-2. Zodoende waren de Rotterdammers weer terug in de wedstrijd en werd het nog spannend. Ondanks enkele hachelijke situaties voor het Haagse doel werd dit offensief overleefd en floot scheidsrechter Pol van Boekel na vijf minuten blessuretijd voor het einde.

ADO Den Haag - Feyenoord 3-2 (2-1)

Scoreverloop: 3. Bozenik 0-1, 13. Arweiler 1-1, 30. El Khayati 2-1 (pen.), 60. El Khayati 3-1, 70. Jørgensen 3-2.

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Toeschouwers: 0

Geel: Besuijen, Van Ewijk, Kramer (ADO Den Haag), Senesi, Bozenik, Pratto (Feyenoord)

Rood: Toornstra (2x geel)