ADO Den Haag 1 - 2 Heracles Almelo
  • Zaterdag 13 maart 2021 18:45u

ADO Den Haag is opnieuw tegen een deceptie aangelopen. In de thuiswedstrijd met Heracles Almelo kwam het team van hoofdtrainer Ruud Brood halverwege de tweede helft op voorsprong via een eigen doelpunt van de bezoekers, maar in de slotfase bogen de Almeloërs de stand volledig om. Zo stond ADO Den Haag andermaal met lege handen: 1-2.

Na de nederlaag van vorige week tegen sc Heerenveen wijzigde Brood zijn team op twee posities. De oefenmeester kon geen beroep doen op verdediger Boy Kemper. Op zijn positie maakte Juan Familia-Castillo zijn opwachting. Daarnaast mocht ook Vicente Besuijen vanaf de aftrap beginnen. Bobby Adekanye begon hierdoor op de reservebank. Voor Michiel Kramer was het duel met Heracles zijn 100ste officiële in het ADO Den Haag-shirt.

Onder winderige omstandigheden lukte het beide teams in het eerste bedrijf nog niet om tot scoren te komen. Waar Heracles Almelo in de beginfase meer balbezit had en enkele keren dreigend werd voor het doel van Martin Fraisl, kreeg de Haagse equipe naarmate de wedstrijd vorderde meer grip.

Met name Nasser El Khayati dook namens ADO Den Haag enkele malen gevaarlijk op voor het Almelose doel. Hij was ook tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. Eerst zag de technicus een inzet op het laatste moment geblokt worden door een verdediger en in de laatste minuut werd een poging van de middenvelder voor de lijn weggehaald door een Heraclied. Aan de andere kant verzuimde Rai Vloet in de omschakeling om zijn ploeg op voorsprong te zetten en zo werd de rust met een 0-0 stand in gegaan.

In de tweede helft leken de bezoekers al snel aan de leiding te komen. De mee opgekomen Noah Fadiga twijfelde geen moment en schoot de bal diagonaal langs Fraisl. Waar Heracles de goal al vierde, greep de VAR in en werd de treffer geannuleerd wegens buitenspel.

Nadat Brood op het uur drie wissels had toegepast, kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd. Bij een goede combinatie tussen Youness Mokhtar en Adekanye ging laatstgenoemde speler onderuit in het zestienmetergebied. Waar heel ADO Den Haag appelleerde voor een penalty zagen scheidsrechter Richard Martens en de VAR er niets in.

Niet veel later viel alsnog de Haagse openingsgoal. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Besuijen op de paal gekopt en daarna ging de bal via Fadiga alsnog over de doellijn: 1-0. ADO Den Haag had eindelijk de felbegeerde voorsprong te pakken, maar gaf deze al snel weer uit handen. Sinan Bakis wist in het bijzijn van meerdere verdedigers toch een gaatje te vinden en verschalkte Fraisl in de korte hoek: 1-1.

Daarmee was de gifbeker nog niet leeg voor de thuisploeg. Waar Adekanye eerst met het hoofd nog een kans miste voor de Haagse formatie, was Heracles zeven minuten voor tijd wel trefzeker. Vloet haalde van grote afstand uit en zag zijn inzet met grote snelheid achter Fraisl ploffen: 1-2. Dit bleek tevens de eindstand te zijn.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 1-2 (0-0)

Scoreverloop: 68. Fadiga (e.d.), 73. Bakis 1-1, 83. Vloet 1-2.

Scheidsrechter: Richard Martens

Toeschouwers: 0

Geel: Familia-Castillo, Vejinovic, Van Ewijk, Adekanye, Mokhtar, Kramer (ADO Den Haag), Azzaoui (Heracles Almelo)