Terug naar resultaten
FC Dordrecht 3 - 4 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Dinsdag 13 oktober 2020 15:00u
  • Riwal Hoogwerkers Stadion

ADO Den Haag heeft dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd bij FC Dordrecht gewonnen. In het Riwal Hoogwerkers Stadion won het in een doelpuntrijk duel met 3-4. De Haagse treffers kwamen op naam van Michiel Kramer, Bilal Ould-Chikh, Boy Kemper en Nikos Karelis.

Net als de midweekse oefenwedstrijd van twee weken geleden tegen FC Utrecht trad ADO Den Haag aan met een combinatieteam van spelers uit de A-selectie en enkele talenten uit de Onder 21. Daarnaast maakten Dario Del Fabrio en Karelis in Dordrecht hun officieuze debuut voor ADO Den Haag. Del Fabro kwam ruim een uur in actie, terwijl Karelis het laatste half uur mocht invallen.

ADO Den Haag kende een slechte start, want na drie minuten spelen keek de ploeg al tegen een achterstand aan. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Suray Mathis bij de eerste paal gepromoveerd tot doelpunt: 1-0.

Kort na deze snelle tegentreffer stond het echter alweer gelijk. Ravel Morrison werd in het strafschopgebied gevloerd door ADO Den Haag-huurling Dehnino Muringen, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Kramer faalde vervolgens niet vanaf elf meter: 1-1.

Zo snel ADO Den Haag weer op gelijke hoogte kwam, zo snel kwam het voor de tweede maal op achterstand. Slordig balverlies op het middenveld werd direct afgestraft. Schoonderwaldt had andermaal geen antwoord op een schot van Mathis: 2-1.

In het slot van het eerste bedrijf had ADO Den Haag meerdere mogelijkheden om de stand weer in evenwicht te brengen. Zo werd een doelpunt van Kemper afgekeurd vanwege een eerdere overtreding op de keeper van FC Dordrecht, had Ould-Chikh de pech dat hij tot twee keer toe op de paal schoot en verdween een schot van David Philipp maar net over de lat van de thuisploeg.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor FC Dordrecht, maar stond de lat een treffer in de weg. Hierna pakte ADO Den Haag het initiatief en kwam het beter in de wedstrijd. Waar Philipp eerst nog een mooie kans onbenut liet, was enkele minuten later Ould-Chikh wel trefzeker. De snelle buitenspeler omspeelde de Dordtse keeper en schoot de bal in het dak van het verlaten doel: 2-2.

Waar ADO Den Haag op jacht ging naar de overwinning, was het juist FC Dordrecht dat weer op voorsprong kwam. Een vrije trap van Mateja Bajunovic verdween over de muur en via de handen van Schoonderwaldt in het doel: 3-2.

In de slotfase stelde ADO Den Haag echter alsnog orde op zaken. Eerst was het de mee naar voren gekomen Kemper die voor de gelijkmaker zorgde en enkele seconden later bekroonde Karelis zijn officieuze debuut met de winnende treffer. Een perfecte voorzet van invaller Xander Severina werd door de Griekse aanwinst doeltreffend afgerond: 3-4.

Karakteristieken
FC Dordrecht - ADO Den Haag 3-4 (2-1)

Scoreverloop: 3. Mathis 1-0, 8. Kramer (pen.) 1-1, 11. Mathis 2-1, 68. Ould-Chikh 2-2, 76. Bajunovic 3-2, 89. Kemper 3-3, 90. Karelis 3-4

Opstelling ADO Den Haag
Schoonderwaldt; Ratiu, Del Fabro (63. Seedorf), M. Mulder (46. J. Mulder), Kemper; Goossens (61. Steijn), Morrison (77. Reinders), Pascu; Philipp, Kramer (61. Karelis), Ould-Chikh (70. Severina)

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner