Terug naar resultaten
Sparta Rotterdam 1 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Vrijdag 04 september 2020 14:00u
  • Het Kasteel

ADO Den Haag heeft de laatste wedstrijd van de voorbereiding met een gelijkspel afgesloten bij Sparta Rotterdam. Op een leeg Kasteel kwam het team van hoofdtrainer Aleksandar Rankovic op voorsprong via Michiel Kramer, maar trok de thuisploeg kort voor het einde de stand nog gelijk: 1-1. Door het gelijkspel sluit ADO Den Haag bovendien de oefencampagne ongeslagen af.

Rankovic begon in Rotterdam-West met Luuk Koopmans in het doel en kersverse nieuwkomer Dante Rigo op het middenveld. Daarnaast speelde ADO Den Haag voor de eerste maal in het nieuwe lichtblauwe uitshirt.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd op het kunstgrasveld van Sparta Rotterdam. Na een goed lopende aanval had doelman Benjamin van Leer de nodige moeite met een voorzet van Milan van Ewijk, die overigens nog via een Sparta-been werd verlengd. Kort hierna had John Goossens een prima schot in huis, maar was Van Leer wederom bij de les. Ook een hakbal van Peet Bijen, vanuit een corner, had niet het gewenste eindresultaat.

lr200904llu2303

Na een half uur spelen kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kreeg het ook een aantal goede kansen. Eerst schoot Mohamed Rayhi een teruggetrokken bal hoog over het doel van Koopmans, waarna Laros Duarte en Bryan Smeets hun schoten net naast zagen gaan. Goossens had zich in de tussentijd noodgedwongen moeten laten vervangen door Vicente Besuijen.

Op slag van rust leek ADO Den Haag op voorsprong te komen. Een mooie combinatie tussen Boy Kemper, Michiel Kramer - die wederom de aanvoerdersband droeg - en Samy Bourard werd door laatstgenoemde speler net voorlangs het doel geschoten.

lr200904llu2085

Het begin van de tweede helft werd vooral gekenmerkt door verschillende blessurebehandelingen. Pas na ruim een uur spelen viel de eerste kans te noteren. Waar iedereen al een doelpunt voor de thuisploeg telde kon Koopmans nog met een uiterste krachtsinspanning de inzet van Deroy Duarte tegen de paal tikken.

Een kwartier voor tijd was de eerste de beste kans voor ADO Den Haag na rust wel raak. Een voorzet van Besuijen werd met de hand geblokt voor Bart Vriends, waarna scheidsrechter Michael Eijgelsheim de bal op de stip legde. Kramer schoot de strafschop zonder problemen achter Van Leer: 0-1.

lr200904llp9400

In het laatste deel van de wedstrijd wisselde Rankovic nog diverse malen en had Koopmans wederom een goede redding in huis op een schot van Rayhi. Kort voor tijd viel echter toch nog de gelijkmaker. Na een onoverzichtelijke situatie schoot Jeffry Fortes uiteindelijk de bal hoog in het doel, achter de kansloze Koopmans (1-1). In de score kwam hierna geen verandering meer.

ADO Den Haag sloot hierdoor de voorbereiding ongeslagen af en zal volgende week met het nodige zelfvertrouwen afreizen naar Heracles Almelo. In het Erve Asito zal de ploeg om 14.30 uur de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen spelen.

Karakteristieken
Sparta Rotterdam - ADO Den Haag 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 74. Kramer (pen.) 0-1, 88. Fortes 1-1

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim

Toeschouwers: geen

Geel: Smeets, Auassar, Martis (Sparta Rotterdam)

Opstelling ADO Den Haag
Koopmans; Van Ewijk (70. Bakker), Bijen, Pinas, Kemper (83. Meijers); Rigo (83. Pascu), De Boer, Goossens (31. Besuijen), Bourard, Arweiler (70. Amofa), Kramer (83. Falkenburg).

Opstelling Sparta Rotterdam
Van Leer; Fortes (90. Soares Fonseca), Beugelsdijk, Heylen (58. Vriends), Pinto (58. Faye); L. Duarte (82. Martis), Smeets (58. Abels), Auassar (77. Mijnans), D. Duarte; Thy (58. Gravenberch), Rayhi (77. Emegha).

lr200904llu3373