FC Twente 3 - 2 ADO Den Haag
  • Eredivisie
  • Zondag 16 mei 2021 14:30u
  • De Grolsch Veste

ADO Den Haag heeft het seizoen afgesloten met een nipte nederlaag bij FC Twente. Ondanks twee schitterende doelpunten van John Goossens en een comfortabele 0-2 voorsprong ging het in het oosten van het land kort voor tijd toch nog mis voor de geelgroenen: 3-2.

Nadat de degradatie van ADO Den Haag drie dagen eerder tegen Willem II officieel was geworden, moest de ploeg van Ruud Brood zich nog één keer oprichten om in ieder geval met een redelijk gevoel afscheid te nemen van de Eredivisie. Tegen het eveneens 'uitgespeelde' FC Twente verving Cain Seedorf de geschorste Milan van Ewijk en zo stond de jonge back voor de tweede maal in de basis bij ADO Den Haag.

Nadat zowel FC Twente als ADO Den Haag zich in de openingsfase al enkele malen voor het vijandige doel had gemeld, was het Goossens die op schitterende wijze voor de openingstreffer zorgde. De middenvelder krulde na een half uur spelen een corner in één keer achter de kansloze Joël Drommel: 0-1. De routinier wist na deze schitterende treffer ook nog eens de marge te verdubbelen voor ADO Den Haag. Ditmaal had Drommel geen antwoord op een afstandsschot van zeker 25 meter: 0-2.

Lang kon de Haagse ploeg echter niet genieten van deze ruime voorsprong. Kort na de 0-2 van Goossens was het namelijk Daan Rots die een teruggelegde bal simpel over de doellijn kon werken en FC Twente zo terug in de wedstrijd bracht. Op slag van rust trok de thuisploeg de stand zelfs weer gelijk. Na een handsbal van Boy Kemper legde scheidsrechter Dennis Higler de bal op de stip en faalde Luciano Narsingh niet vanaf elf meter: 2-2.

Inmiddels had de lichte regen die in De Grolsch Veste viel plaatsgemaakt voor een enorme wolkbreuk. Het maakte het spel in de tweede helft er niet beter op. FC Twente toonde zich na rust dominant en verscheen veelvuldig voor het doel van Martin Fraisl. Zo raakte Jesse Bosch de lat en was het even later Rots die oog-in-oog met Fraisl de bal voorlangs schoot. Tussendoor verdween een vrije trap van Goossens maar net langs de verkeerde kant van de paal.

Kort voor het eindsignaal ging het toch nog mis voor ADO Den Haag. Dario Dumic ontving de bal in kansrijke positie en had vervolgens geen moeite om zijn team voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te zetten: 3-2. Dit bleek tevens de eindstand te zijn.

Karakteristieken
FC Twente - ADO Den Haag 3-2 (2-2)

Scoreverloop: 30. Goossens 0-1, 38. Goossens 0-2, 40. Rots 1-2, 45+1. Narsingh (pen.) 2-2, 84. Dumic 3-2

Scheidsrechter: Dennis Higler