ADO Den Haag 0 - 2 PEC Zwolle
  • Woensdag 23 december 2020 20:00u

ADO Den Haag heeft het kalenderjaar 2020 teleurstellend afgesloten. In het eigen Cars Jeans Stadion verloor de ploeg van oefenmeester Ruud Brood de belangrijke wedstrijd tegen PEC Zwolle met 0-2.

Brood had in vergelijking tot de wedstrijd van drie dagen eerder tegen Ajax twee wijzigingen aangebracht in zijn team. Samy Bourard werd door de oefenmeester beloond voor zijn goede invalbeurt tegen de Amsterdammers en Ricardo Kishna kon na een wedstrijd rust weer rekenen op een basisplaats.

In de eerste helft lukte het beide teams niet om tot scoren te komen. De bezoekers uit Overijssel hadden qua balbezit wellicht een overwicht, maar wisten op enkele speldenprikjes na Luuk Koopmans niet op de proef te stellen. Aan de andere kant wist ADO Den Haag via Michiel Kramer tweemaal gevaarlijk te worden, maar zijn schoten gingen over en naast het doel. Zodoende stond halverwege de brilstand nog op het scorebord.

De tweede helft was nog maar net een paar seconden onderweg of ADO Den Haag was al in de buurt van de openingstreffer. Kishna kopte de bal echter rakelings naast. PEC Zwolle daarentegen verzilverde haar eerste de beste kans wel meteen. Voormalig ADO Den Haag-speler Mike van Duinen torende bij een voorzet boven zijn directe tegenstander uit en kopte de bal achter de kansloze Koopmans: 0-1.

Na deze tegentreffer ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. De Zwollenaren trokken massaal terug, waardoor de Haagse formatie het nog lastiger kreeg om langs de Zwolse muur te komen. Del Fabro probeerde het met een kopbal in de korte hoek, maar doelman Michael Zetterer liet zich niet verrassen. Even later ging de ingevallen Ravel Morrison naar de grond, werd er geappelleerd voor een strafschop, maar vond scheidsrechter Ingmar Oostrom het niets.

Omdat invaller Clint Leemans vijf minuten voor tijd met een afstandsschot de bal namens PEC Zwolle voor de tweede keer achter Koopmans kreeg was de wedstrijd gespeeld en gaat ADO Den Haag met een kater de winterstop in. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 9 januari, wanneer de ploeg van Brood de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk zal spelen.

ADO Den Haag – PEC Zwolle 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 51. Van Duinen 0-1, 84. Leemans 0-2

Scheidsrechter: Oostrom