Sparta Rotterdam 6 - 0 ADO Den Haag
  • Zondag 22 november 2020 14:30u
  • Het Kasteel

ADO Den Haag is zondagmiddag hard onderuit gegaan bij Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel beleefde de formatie van Ruud Brood een totale offday en verloor het uiteindelijk met grote cijfers: 6-0.

Brood maakte op Het Kasteel zijn officiële debuut als hoofdtrainer van ADO Den Haag. De oefenmeester begon, in vergelijking met het laatste competitieduel tegen FC Twente, in Rotterdam-West met vier nieuwe gezichten aan de aftrap. Zo startten Lassana Faye, Samy Bourard, Vicente Besuijen en Ravel Morrison in de basisopstelling. Voor laatstgenoemde betekende het tevens zijn basisdebuut in de Eredivisie.

Na een indrukwekkende minuut stilte, vanwege het overlijden van voormalig Sparta Rotterdam-doelman Pim Doesburg, pakte de thuisploeg al snel het initiatief. De Rotterdammers hadden meer balbezit en kwamen ook enkele keren in de buurt van het doel van Luuk Koopmans. Op een simpele vangbal na hoefde de Haagse keeper echter niet in actie te komen.

Na bijna een half uur spelen was de ploeg van trainer Henk Fraser wel dicht bij een doelpunt. Bryan Smeets kreeg in korte tijd tot tweemaal toe een identieke schietkans rondom het zestienmetergebied. De aanvaller schoot echter beide pogingen hoog over.

ADO Den Haag werkte hard, maar kreeg het in de eerste helft niet voor elkaar om tot doelpogingen te komen. Aan de andere kant was het kort voor rust wel raak voor Sparta Rotterdam. Lennart Thy werd door de mee opgekomen vleugelverdediger Dirk Abels gevonden, waarna de aanvaller de bal achter Koopmans binnenschoot: 1-0.

Vroeg in de tweede helft ging het helemaal mis bij ADO Den Haag. Ondanks een eerste wapenfeit via het hoofd van Dario Del Fabro was het de thuisploeg dat in korte tijd liefst drie keer wist te scoren. Eerst kopte Sven Mijnans een voorzet achter Koopmans, waarna enkele minuten later Abdou Harroui het eindstation was van een vlot lopende aanval. Amper drie minuten later strooide Thy nog extra zout in de wonden: 4-0.

In de slotfase van de wedstrijd werd het nog erger voor ADO Den Haag, toen invaller Mario Engels ook nog de 5-0 en 6-0 op het scorebord wist te zetten. Het was dus een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week zaterdag wacht in het eigen Cars Jeans Stadion de wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Sparta Rotterdam - ADO Den Haag 6-0 (1-0)

Scoreverloop: 43. Thy 1-0, 53. Mijnans 2-0, 56. Harroui 3-0, 59. Thy 4-0, 80. Engels 5-0, 85. Engels 6-0