ADO Den Haag 0 - 1 FC Groningen
  • Zondag 20 september 2020 12:15u

ADO Den Haag heeft de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisieseizoen met 0-1 verloren van FC Groningen. Een eigen doelpunt van Shaquille Pinas, halverwege de eerste helft, kwam de ploeg van Aleksandar Rankovic niet meer te boven.

In vergelijking tot de wedstrijd van vorige week tegen Heracles (2-0 verlies) had Rankovic zijn opstelling op vier plaatsen gewijzigd. Boy Kemper zat vanwege zijn rode kaart een schorsing uit, waardoor Lassana Faye direct zijn debuut op de linksbackpositie kon maken. Ook waren er basisplaatsen voor Bilal Oud-Chikh, John Goossens en Vicente Besuijen.

Na een aftastende openingsfase kwamen de bezoekers halverwege de eerste helft uit het niets op voorsprong. Een voorzet van Bart van Hintum leek eenvoudig door Pinas uit de doelmond weggewerkt te kunnen worden. De centrale verdediger raakte de bal echter volledig verkeerd en zag tot zijn eigen schrik de bal achter Luuk Koopmans verdwijnen: 0-1.

Na de openingstreffer kwam FC Groningen beter in de wedstrijd. Na een goed half uur moest Luuk Koopmans tot drie keer toe handelend optreden toen de bal via een corner bij de tweede paal terechtkwam en Jorgen Strand Larsen de bal voor het inkoppen had.

De enige grote mogelijkheid in de eerste helft voor ADO Den Haag viel op slag van rust te noteren. Een vrije trap vanaf een meter of achtien van het doel van Sergio Padt werd door Dante Rigo net naast het doel geschoten.

Na rust kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd nadat Rankovic diverse wisselingen had doorgevoerd in zijn team. Zo mocht kersverse aanwinst Ilay Elmkies zijn opwachting maken en werden later ook Jonas Arweiler en Samy Bourard in het veld gebracht. Ondanks dat er meer dreiging kwam werd doelman Padt niet op de proef gesteld.

Aan de andere kant wist Koopmans enkele keren ADO Den Haag in de race te houden met prima reddingen. Zo tikte de doelman onder andere een kopbal van Ramon Pascal Lunqvist uit de bovenhoek. Even later leidde Milan van Ewijk balverlies op het middenveld en leek FC Groningen op weg naar de beslissing. Van Ewijk was echter op tijd terug en kon zodoende zijn eigen fout goedmaken.

In de eindfase probeerde ADO Den Haag middels lange ballen nog gevaar te stichten voor het doel van de bezoekers. Maar tot meer dan enkele dreigende momenten kwam de ploeg van Rankovic niet. Zo verloor ADO Den Haag uiteindelijk ongelukkig haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 0-1.

ADO Den Haag – FC Groningen 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 23. Pinas (ed.) 0-1

Scheidsrechter: Makkelie

Toeschouwers: 3.378

Geel: Kramer (ADO Den Haag), Dammers (FC Groningen)