ADO Den Haag 2 - 1 HV Quick
  • Oefenduel
  • Dinsdag 04 februari 2020 19:30u
  • Cars Jeans Stadion

Een combinatieteam van ADO Den Haag heeft dinsdagavond een besloten oefenwedstrijd afgewerkt tegen Quick. Zonder de volledige basisploeg van de jubileumwedstrijd, maar met een mix van de jongere garde en nieuwe spelers, werd het duel met 2-1 gewonnen in het Cars Jeans Stadion.

Het oefenduel werd gepland om meerdere jonge en nieuwe spelers aan het werk te kunnen zien. Waaronder de meest recente aanwinsten Omar Bogle en Mark Duffy, die beiden hun eerste officieuze minuten in het geel-groen speelden. Beide spelers hebben nu 77 minuten in de benen.

In de eerste helft ging het spel over en weer en gold dat ook voor de mogelijkheden, maar de grootste kansen waren voor ADO Den Haag. Jordan Spence, Mick van Buren en vooral Sem Steijn waren dicht bij een goal. Aan de zijde van Quick waren met name Rachid Bouaouzan en Ronaldo de Lima gevaarlijk.

In de tweede helft wist ADO Den Haag, met nog meer jongelingen binnen de lijnen, de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat gebeurde wel pas nadat Quick door een fraai afstandsschot van Philip Kouwenhoven op voorsprong was gekomen. George Thomas trok de stand vanuit een vrije trap gelijk via het hoofd van Marc Boshof, voordat invaller Keyennu Lont de eindstand met een mooie streep in de kruising op 2-1 bepaalde. De jonge aanvaller voegde zich onlangs, na zijn vertrek bij AZ, bij de selectie van Jong ADO Den Haag.

De basisploeg van afgelopen zaterdag tegen Vitesse (0-0) trainde eerder op de dag al. ADO Den Haag is zich aan het voorbereiden op de belangrijke uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam van komende zondag (14.30 uur).