Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 0 vv Noordwijk
  • Oefenduel
  • Maandag 06 januari 2020 11:00u
  • -

ADO Den Haag heeft de eerste oefenwedstrijd van 2020 in een overwinning omgezet. In Alhaurín el Grande werd Tweede Divisionist vv Noordwijk met 2-0 opzij gezet in het eerste duel onder Alan Pardew. Een rake volley van Michiel Kramer brak de wedstrijd voor rust open, Erik Falkenburg verdubbelde de marge in de tweede helft.

Na meerdere pittige trainingssessies in Andalusië was het tijd voor het eerste oefenduel onder de nieuwe hoofdcoach Pardew. Op de prima grasmat van Hotel Alhaurín Golf Resort, waarop deze week ook getraind wordt, werd er dus gespeeld tegen Noordwijk. De huidige nummer elf van de Tweede Divisie, waar onder anderen Guy Smith en Joe van der Sar spelen, kroonde zich in de vorige twee seizoenen tot kampioen van achtereenvolgens de Hoofdklasse en de Derde Divisie.

Pardew opteerde in grote lijnen voor de spelers die in de eerste seizoenshelft iets minder aan bod kwamen en stelde ook een nieuw gezicht op; testspeler Jordan Spence mocht zijn opwachting maken. De rechtsachter liet zijn voeten meteen spreken. De Engelsman verzorgde namelijk de assist bij de 1-0 van Michiel Kramer in de 33ste minuut. Dankzij een perfect aangesneden voorzet van Spence was het voor Kramer een koud kunstje om vanuit de lucht met links de score te openen.

Noordwijk was voor de openingstreffer ook tweemaal gevaarlijk geweest, via Nick van Staveren en Denzel James. Toch waren de beste kansen voor ADO Den Haag. Een lobje van Donny Gorter was echter net niet te hoog, terwijl een schot van Elson Hooi prima gepakt werd door goalie Sven Wolsheimer. Op slag van rust was Noordwijk wel dicht bij de 1-1, toen Robert Zwinkels een aardige schuiver van invaller Tjeerd Westdijk wist te klemmen.

Na de theepauze werd er steeds meer gewisseld door beide ploegen en naarmate de wedstrijd vorderde werd het overwicht van ADO Den Haag steeds groter. Dat leidde onder meer tot kansen voor Hooi en Aaron Meijers, maar de 2-0 bleef nog even uit. Ook toen Lex Immers en aardige kopkans kreeg, iets wat overigens ook gold voor Noordwijk-invaller Fanuel Waandels.

Bij het ingaan van het Haags Kwartiertje viel direct de 2-0. Falkenburg, die zeer bedrijvig was als invaller, schoot met enig fortuin de bal achter doelman Wolsheimer. Falkenburg was daarna nog tweemaal vanuit de volley dicht bij een doelpunt, maar beide pogingen gingen net naast het doel. Namens Noordwijk zorgde Westdijk nog een keer voor dreiging.

En zo wist ADO Den Haag een meer dan terechte 2-0 oefenzege neer te zetten op de derde dag van het trainingskamp in Alhaurín el Grande. Komende donderdag (15.30 uur) is de tweede vriendschappelijke wedstrijd in Andalusië, tegen Bundesliga-club TSG 1899 Hoffenheim.

Karakteristieken
ADO Den Haag - vv Noordwijk   2-0 (1-0)

Scoreverloop: 33. Kramer 1-0, 75. Falkenburg

Opstelling ADO Den Haag
Zwinkels; Spence (46. Van Ewijk), Muringen, Pinas (23. Amofa), Meijers (52. Polley); Van Kleef (67. Falkenburg), Gorter (46. Haye), Bakker; Hooi, Kramer (52. Immers), Ould-Chikh (70. Steijn).

Opstelling vv Noordwijk
Wolsheimer; Oversloot (60. Wendt), Overvliet, Van der Neut (60. Van der Niet), Bröcker; Roshanali, Reynaers (60. Van Staveren), Bosma; Van Staveren (45. Waandels), Wendt (31. Westdijk), James (46. De Kruijs).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Peter Lous / Soccrates Images

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner